· · Коментари: 0
МОЋНА БИЉКА

Ананас је једино воће које може да се једе након оброка! Ево како да изаберете најукуснији (ВИДЕО)

Ензими из ананаса пријају нашем организму и пре и после оброка.

1626874021_pineapple-3969416_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Ананас је изузетно здраво воће и једино је које може да се једе и после оброка, јер за разлику од другог воћа има посебан ензим који спречава настанак "врења" у организму.

Прочитајте још: Како да прекинете ЗАВИСНОСТ од шећера? Урадите ових пет ствари и биће вам лакше да кажете НЕ!

Бромелаин

Бромелаин спада у групу протоликтичких ензима, који поседују способност да варе протеине, разграђују беланчевине. Сам овај ензим веома је ефикасан када је реч о ублажавању и лечењу упале која се јавља у мишићима и ткивима, као и када је реч о самом процесу варења. Добија се екстраховањем из ананаса (налази се у стабљици ананаса).

Сматра јако ефикасним разређивачем крви (наравно, не препоручује се хемофиличарима и особама које имају проблем са јетром или бубрезима, јер подстиче коагулацију крви), као и супстанцом која се одликује својствима помоћу којих се спречаваају упале.

Благотворно дејство

  • Ублажавање повреда и деформације мишића и пратећег бола
  • Ублажавање бола који потиче од артритиса
  • Проблеми са варењем
  • Ублажавање горушице
  • Хронични бронхитис
  • Ублажавање симптома изазваних костобољом

Како изабрати свеж ананас

Боја: бирајте ананас који има жуто-браон боју јер то значи да је зрео и свеж.

Чврстина: Када га пристиснете прстом, требало би благо да се повија ка унутра, али не превише. То значи да је плод сочан и пун слатких сокова. Уколико је чврст, значи да није зрео.

Мирис: Принесите плод носу и помиришите да ли се осећа на ананас. Уколико је зрео, испуштаће мирисе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.