· · Komentari: 0
MOĆNA BILJKA

Ananas je jedino voće koje može da se jede nakon obroka! Evo kako da izaberete najukusniji (VIDEO)

Enzimi iz ananasa prijaju našem organizmu i pre i posle obroka.

1626874021_pineapple-3969416_1920.jpg
FOTO: Piksabej

Ananas je izuzetno zdravo voće i jedino je koje može da se jede i posle obroka, jer za razliku od drugog voća ima poseban enzim koji sprečava nastanak "vrenja" u organizmu.

Pročitajte još: Kako da prekinete ZAVISNOST od šećera? Uradite ovih pet stvari i biće vam lakše da kažete NE!

Bromelain

Bromelain spada u grupu protoliktičkih enzima, koji poseduju sposobnost da vare proteine, razgrađuju belančevine. Sam ovaj enzim veoma je efikasan kada je reč o ublažavanju i lečenju upale koja se javlja u mišićima i tkivima, kao i kada je reč o samom procesu varenja. Dobija se ekstrahovanjem iz ananasa (nalazi se u stabljici ananasa).

Smatra jako efikasnim razređivačem krvi (naravno, ne preporučuje se hemofiličarima i osobama koje imaju problem sa jetrom ili bubrezima, jer podstiče koagulaciju krvi), kao i supstancom koja se odlikuje svojstvima pomoću kojih se sprečavaaju upale.

Blagotvorno dejstvo

  • Ublažavanje povreda i deformacije mišića i pratećeg bola
  • Ublažavanje bola koji potiče od artritisa
  • Problemi sa varenjem
  • Ublažavanje gorušice
  • Hronični bronhitis
  • Ublažavanje simptoma izazvanih kostoboljom

Kako izabrati svež ananas

Boja: birajte ananas koji ima žuto-braon boju jer to znači da je zreo i svež.

Čvrstina: Kada ga pristisnete prstom, trebalo bi blago da se povija ka unutra, ali ne previše. To znači da je plod sočan i pun slatkih sokova. Ukoliko je čvrst, znači da nije zreo.

Miris: Prinesite plod nosu i pomirišite da li se oseća na ananas. Ukoliko je zreo, ispuštaće mirise.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.