· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Бирајте "ПЕГАВЕ" банане: Ево шта се дешава вашем телу када поједете баш овакву

Велики број експеримената показао је да конзумирање4 банана може довести до спречавања многих болести, па и најтежих.

1619415112_banane.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/ ЗдрављеПреСвега

Већина људи бира чисто жуте банане када их купује, али нису ни свесни предност управо оних "пегавих", на око непривлачних.

 

Међутим, баш те црне пеге су много здравије од зелених, па велики борј управо тамнијих пега значи д аје банана самим тим и здравија.

Када банана постане зрела, повећа се ниво антиоксиданаса и због тога постану жуте. Зреле банане корисне су за побољшање имунитета.

Велики број експеримената показао је да конзумирање4 банана може довести до спречавања многих болести, па и најтежих.

Јапански научници су открили да потпуно зрела банана производи ТНФ који се бори против ћелија рака и и поседује способност да их победи.

Зрела банана повећава број белих крвних зрнаца, што знатно јача имунолошки систем.

Неки људи избегавају да конзумирају зреле банане, али нису свесни какве здравствене погодности оне доносе.

  • Леце затвор
  • Одличне против горушице
  • Снижавају крвни притисак
  • Ублажавају менструалне тегобе
  • Пуне нас енергијом
  • Спречавају настанак рака
  • Лече депресију и побољшавају сан
  • Помажу код анемије
  • Смирују желудац

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.