Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Дехидратација тела: Обратите пажњу на намирнице које уносите у организам

Дехидратацију може изазвати и друге врсте хране

1645877847_hrana.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сигурно сте приметили да после неке хране имате неодољиву потребу за водом, а та жеђ вас тера да узимате чашу воде једну за другом.

Прочитајте још: "На том месту је пукла": Светозар Цветковић о РАСПАДУ породице - "КРИВИМ ГА ЛИЧНО" (ФОТО)

Стручњаци упозоравају да уколико желимо да наш организам буде хидриран, није довољно само да пијемо пуно воде, већ и да водимо рачуна о уносу одређених намирница.

Студија коју су спровели амерички нутриционисти показала је невероватну чињеницу да 75 одсто људи пати од хроничне дехидратације. Вероватно сте чули да треба смањити унос намирница са високим садржајем натријума и соли, али ту се списак не завршава. Дехидратацију може изазвати и друге врсте хране...

Сушена ћуретина

Сушена ћуретина јесте богата протеинима, тако да је добра опција за оне који су на протеинској дијети. Али висок садржај протеина и со која је неизоставни састојак исушиће ваше тело. Зато је препоручљиво да узимате мање порције и количине.
 

Теста од целог зрна


Иако тесто и тестенине од целог зрна многи који воде рачуна о исхрани воле да конзумирају, треба обратити пажњу на остале ствари. Ово тесто садржи натријум за "повећање запремине" и спречавање ферментације теста. Веће количине натријума изазивају јачи осећај жеђи коју осећате. Ове намирнице садрже влакна која брзо апсорбују воду и тако одузимају воду вашем организму.

Кофеин

Најновије студије су показале да кофеин може убрзати дехидратацију организма. Због тога се и препоручује да се уз шољицу кафе узме и чаша воде, али и да више пијете воде током дана.

Соја сос

Као и код претходних намирница, и о соја сос садржи доста натријума у себи која несумњиво води до дехидратације.

Прочитајте још: 5 биљака које важе за ПРИРОДНЕ АНТИДЕПРЕСИВЕ: Подижу расположење и терају стрес

 

Енергетска пића

Ова пића су најчешће конзумирана након тренинга како би се брзо обновио баланс соли у тело. Неизоставни саставак ових пића је натријум, па се зато препоручује вода са лимуном као здравији избор.

БОНУС ВИДЕО:


 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas