· · Коментари: 0
ЗДРАВ НАПИТАК

ХИПОКРАТ је сматрао да овај напитак може да учини ЧУДО за ОРГАНИЗАМ: Припремите ЧАЈ од коре НАРА (РЕЦЕПТ)

Код нара ништа не треба бацати јер је и кора лековита.

1638563527_shutterstock_556648942.jpg
Фото: Sutterstock

У давна времена, на Истоку, нар је сматран за краљевско воће које лечи многе болести. Сок од ове воћке позитивно делује на срце и крвне судове, а од његове коре може се направити чај, који је такође лековит.

Сматра се да кору нара никако не треба бацати јер она сузбија развој патогена код људи.

Осим тога, кора нара садржи доста корисних микроелемената. Има антипаразитно, антиинфламаторно и антибактеријско дејство, а бори се и против разних инфекција и вируса.

Прочитајте још: Садржи више витамина Ц него ЛИМУН, а идеална је и за ПЛУЋА: Направите чај или сок од ДУЊА (РЕЦЕПТ)

Рецепт за чај од коре нара

У размери 1:20 ставите у теглу суву кору нара и кључалу воду. Поклопите папирним убрусом и оставите да одстоји пола сата. Потом процедите чај и попијте.

Како изабрати квалитетан нар?

Добар нар је онај који има суву кору и сочан садржај.

Љуска нара не би требало да буде глатка, може да буде чак и мало прилепљена за семенке, као да је свенула.

Ипак, нар мора да буде чврст на додир, али никако зелен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.