Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како најјефикасније да употребите крему за сунчање? Потражите ове САСТОЈКЕ

Никад није касно да почнете да штитите свој меланин - с обзиром да је рак коже водећи узрок смрти од рака широм света, важно је да успоставите ефикасну рутину заштите пре него што започнете летњи одмор

1655125970_sunblock-g9f1f33bbb_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Једна од највећих заблуда око неге коже је да што је ваша кожа тамнија, мања је вероватноћа да ћете морати да носите крему за сунчање. Нажалост, јаки ефекти сунца нападају све тонове и боје коже, а продужено излагање сунцу брже ће остарити вашу кожу. Најбољи начин да заштитите своју кожу од пега и од сунца, брзог старења и рака коже је да свакодневно нанесете крему за сунчање на лице и тело.

Прочитајте још: Ваша КОЖА може изгледати блиставо и уједначено: Пружите јој правилну негу коју препоручују научници (ФОТО)

Предности против старења

И даље постоји култура сунчања која подстиче људе који природно немају богато пигментирану кожу да траже алтернативне начине да је добију. Ово може укључивати провођење сати на сунцу више него што би требало или у соларијуму. Међутим, концентрисани периоди излагања сунцу су веома опасни и не треба их схватати олако. Такође, сунце стари вашу кожу, с тога је важно да ако желите да се излажете сунцу дуги низ сати, да употребљавате крему за сунчање. 

Здравствене бенефиције

Можда је најважнији разлог да стално носите крему за сунчање ваше здравље. Ваше здравље је у опасности сваки пут када проведете дужи временски период на сунцу без креме за сунчање. Само једна озбиљна опекотина од сунца у вашем животу повећава ризик од добијања рака коже за 50 процената. Ако додате више излагања сунцу, повећавате тај проценат. Дакле, да бисте се заштитили од штетних УВА/УВБ зрака, мораћете сваки дан да носите крему за сунчање од најмање фаткором 15. Пошто не морате да будете "испечени" на сунцу да бисте претрпели штету, требало би да носите крему за сунчање чак и у облачним данима. Рак коже није нешто што треба олако схватити; меланом је потенцијални убица. Такође је од виталног значаја да заштитите своју децу висококвалитетном кремом за сунчање јер већина оштећења на вашој кожи долази пре 18. године. Добре навике стечене у детињству заштитиће вашу децу за цео живот.

Потражите ове састојке

Док УВ зраци изазивају рак коже и боре, УВБ зраци ће спалити вашу кожу, што значи да сунчеви зраци имају јак ударац. Ефикасна крема за сунчање штити вашу кожу од обоје. Фактор на бочици је важан, али не обухвата све карактеристике које треба да знате о креми за сунчање коју бисте можда желели да испробате. Фактор објашњава који ниво заштите од опекотина се нуди, али оно што вам не говори је колико УВ зрака пролази и оштећује ваше ћелије, било да је формулисано за осетљиву или суву кожу, итд. Неколико састојака који нуде заштиту од обе врсте зрака укључују:

  • Титанијум диоксид
  • Авобензоне
  • Парсол 1789
  • Бутил метоксидибензоилметан
  • Мекорил СКС
  • Тиносорб

Иако све ово није неопходно, бар један састојак мора бити на листи "активних" састојака да би производ био заиста ефикасан. 

Како правилно нанети крему за сунчање 

Осим што је важно да изаберете добар прозивод, такође је од виталног значаја да се уверите да правилно наносите крему за сунчање да бисте добили њен пуни заштитни ефекат. Ево неколико савета за правилно стављање креме за сунчање.

Требало би да нанесете заштиту од сунца најмање 20 минута пре изласка напоље. Покушајте да избегавате излагање сунчевој светлости између 10:00 и 16:00 што је више могуће, јер је то тачка у дану у којој су сунчеви зраци најјачи. Не штедите на креми за сунчање. Морате је обилно наносити на лице и тело да бисте искористили све предности. 
Када сте на отвореном, поново нанесите крему за сунчање сваких неколико сати током дана. Водоотпорна крема за сунчање није потпуно водоотпорна, па је чешће наносите ако пливате. Још једно правило које треба запамтити: 15 + 30 није једнако 45. У свету крема за сунчање, бројеви делују појединачно. Не можете додати бројеве да бисте добили виши ниво заштите.

Нека заштита ваше коже буде ваша рутина током целе године, не само на лето. Купујте хидратантне креме и производе за усне који имају фактор у себи и уврстајте их у своју дневну рутину ради додатне заштите и не заборавите да охрабрите оне које волите да буду проактивни у погледу заштите своје коже. Ваша марљивост ће се исплатити здравијом кожом која изгледа млађе.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas