· · Коментари: 0
РАСПОЛОЖЕЊЕ

Битно је да имате ТРЕНИНГ ЗА РАСПОЛОЖЕЊЕ: Од ОВОГА расположење заиста зависи!

Најважније је знати како на прави начин управљати расположењем.

1599299945_Depositphotos_24704315_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Сви смо подложни емоционалним флуктуацијама: дан који је почео плесом пред огледалом, осмехом и надом, до ручка, може се претворити у саморазочавање и дуготрајне јецаје.

Утицај расположења на благостање много је снажнији него што смо склони схватити, мада је понекад врло тешко одредити шта га тачно чини променљивим. Без обзира на то како покушавамо да разумемо узроке и последице, мало је вероватно да ћемо се моћи ослободити промене расположења, али имамо шансу да научимо како да ефикасно управљамо њиме.

Тренинг за расположење!

Испод је неколико једноставних и јасних принципа за вођење тренинга за расположење.

Фото: Депозит

Препознајте своју рањивост

Немојте себи рећи да је емоционална стабилност норма, немојте се заваравати лажима мотиватора. Сви смо људска бића, створења суптилне менталне организације, а наше расположење је рањиво на било које ситнице. Ако ваша импресивна природа уме да цени Моцартове арије или Рембрантове аутопортрете, зашто би она требало да остане безбрижна када види љуте обрве свог шефа или тужно лице вољеног? Не треба да се кажњавате, већ се прилагођавате последицама екстремне осетљивости.

Прочитајте још: Три разлога зашто НИКАДА не смете да решавате ТУЂЕ ПРОБЛЕМЕ: Понекад чак и најбоље намере имају страшне последице

Будите селективни у својој комуникацији

Ако не предузмете енергичне мере да поправите круг вољених особа, заљубићете се у друштво оних који себе називају пријатељима, а у ствари то нису - у смислу да утичу на ваше расположење. Под кринком љубазности такви људи носе вирусе латентног непријатељства, бесмислене конкуренције, нездраве ироније и примитивног морализма. Да бисте подржали своје унутрашње позитивне резултате, научите немилосрдно жигосати преваранте из ваших контаката.

Фото: Депозит

Рачунајте на пријатеље

Најбоља терапија за лоше расположење је топло друштво стрпљивих људи који су увек спремни отворити руке, слушати, саосећати, радовати се, разумети, опростити и смејати се са вама. И што је посебно драгоцено, док плачете на пријатељском рамену, они не само да не осуђују ваше недостатке, већ су и спремни на све, да бисте се само ви осећали боље.

Прочитајте још: Због маске вам се појављују БУБУЉИЦЕ и МИТИСЕРИ? Савети како да решите проблеме са кожом

Поштујте потребе тела

Да не живимо у оделу званом "тело", можда би наше расположење било стабилније. Сви покрети лепо организоване душе директно зависе од физиолошких фактора - да ли сте довољно спавали или не, колико сте попили течности, шта сте појели, са којим се бактеријама борите. А када вам мачке гребу по души, то не значи да је све готово и да сте најгора особа на Земљи, али, највероватније, било би лепо да легнете сат времена или хитно попијете чашу сока од поморанџе.

Прочитајте још: Доручак открива ваше особине: Уколико вам је ОВО на столу, најбољи сте У СЕКСУ

Фото: Депозит

Не попуштајте расположењу

Расположење је невидљиви и безобразни пратилац који одређује однос према садашњости и перспективама, на пример, наговештавајући да вашој романси није суђено да се развије у озбиљну фазу и раст се не очекује у вашој каријери. Имајте на уму да овај блеф можете изложити у било којем тренутку признајући да је расположење само пролазно стање ума које се арогантно претвара да сте ви ођедном. Препознавши безначајност овог утицаја, замислите како одвајате искусне емоције од свести, ментално уверавајући себе да мењате тему. Међутим (зависно од тога како се осећате) корисно је с времена на време подлећи ономе што расположење предлаже: Идите на састанак, не седите сами, купите нову хаљину сада, а не у следећој половини године, идите у шетњу. Запамтите: И ово ће проћи.

Лоше расположење не само да блокира веровање у позитивно, већ се такође жели уверити да је ту са нама заувек.

Људска осећања гравитирају: осуђени смо на то да устанемо и паднемо, будемо узнемирени, кренемо напред и опет залутамо. И уз очигледну нестабилност онога што се догађа, из неког разлога сматрамо недостижну сталност идеалном, док је крајње време да се опростимо од ове илузије и наставимо да спречавамо фрустрацију због неприкладних идеала.

Прочитајте још: Скоро сви чувамо лекове у КУПАТИЛУ, а то може бити опасно

И, наравно, непријатности се дешавају, понекад нисмо у стању да променимо расположење, али бар можемо да верујемо у истину угравирану на прстену библијског краља Соломона: И то ће проћи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.