Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сан

Колико је човеку просечно потребно да заспи? Уколико не можете да спавате, у ово време пригушите светла

Док неки људи лако могу да утону у сан, чим им глава удари о јастук, други немају те срец́е, иако не пате од несанице, што може да буде исцрпљујуц́е

1654529201_read-ge7aee6643_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Да ли постоји просечно време потребно вец́ини људи да заспи? Сви смо различити, али ипак постоји одређени просек времена.

Др Кристен Вилеумјер каже да је вец́ини људи потребно од пет до 20 минута да заспи, пише Минд Бодy Греен. Она такође сматра да ако заспите у року од 20 минута од одласка у кревет, то је добар знак да су ваше тело и ум били спремни за спавање и да је то пут до квалитетног сна. Међутим, стрес због успављивања обично ц́е вас дуже држати будним. Она додаје да ако не заспите у року од 20 минута, то не значи да нец́ете добро спавати.

Прочитајте још: Ово су летње намирнице због којих нећете БИТИ ЖЕДНИ и које ће вас ЗАШТИТИ ОД ВИРУСА током топлијих дана

Када имате представу о томе колико вам је обично потребно да заспите, можете то да узмете у обзир када планирате време за спавање. Др Кристен напомиње да када постоји стрес или анксиозност, требало би раније да планирате одлазак у кревет јер вам може требати дуже да заспите.

- Вец́ину времена људи не спавају јер им се ум још увек "врти". Зато морамо да пронађемо начине да то смиримо, а магнезијум је добар за то. Магнезијум је есенцијални минерал и одређени његови облици могу да помогну у побољшању квалитета сна, подржавају здрав циркадијални ритам и промовишу стабилно стање опуштања - истиче Кристен.

Поред тога, она предлаже пригушивање светла сат или два пре спавања како би се телу сигнализирало да је сан близу. Ако идете у кревет у 22 сата и имате проблема са спавањем, било би добро да почнете да пригушујете светла у 20 часова, саветује докторка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas