Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОНТРОЛА

Мерите своју храну: Ово су сви БЕНЕФИТИ КОНТРОЛЕ ПОРЦИЈА

Без обзира на то да ли желите да скинете неколико килограма или само да одржите своју килажу, треба да знате који су то бенефити контроле порција којом можете постићи свој циљ.

1598619005_Depositphotos_1499163_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Према Националном институту за здравље у Америци, порције у ресторанима су се удвостручиле или утростручиле током последњих 20 година, а већина људи и не зна који су бенефити контроле порција.

Прочитајте још: КАКАО мора бити на вашој листи приоритета! Ево зашто морате ПОПИТИ ШОЉИЦУ овог напитка сваког дана

Ова алармантна статистика директно доприноси повећању гојазности међу децом и одраслима. Уз те огромне оброке, многима је тешко да препознају праве порције и величине послужења.

Који су бенефити контроле порција?

Боље варење

Превелике величине порција доприносе пробавним сметњама и нелагодама. Ваш систем за варење најбоље ради кад није претоварен храном. Бројни су бенефити контроле порција, а један од њих свакако јесте и тај што ће помоћи да престану грчеви и надувеност након јела.

Фото: Пиксабеј

Избалансиран ниво шећера у крви

Преједање може да доведе до дисбаланса шећера у крви тако што претоварујете своје тело глукозом, што евентуално може да доведе до инсулинске резистенције. Бенефити контроле порција и мањих оброка су такви да ће помоћи да ваше тело и даље функционише правилно.

Прочитајте још: Како повећати ИЗДРЖЉИВОСТ на природан начин? Конзумирајте ОВЕ НАМИРНИЦЕ

Мршављење

Изаберите балансиране оброке са одговарајућим величинама послужења како бисте лакше избацили калорије. Дакле, слободно узмите и нешто слатко, али пажљиво одредите количину. Сигурно ћете приметити напредак, јер се бенефити контроле порција посебно примете код особа које желе да смршају.

Фото: Депозит

Побољшана засићеност

Када једете пребрзо, не примећујете да вам желудац поручује да је пун. Једите полако и обратите пажњу на знаке глади како бисте побољшали осећај засићености и лепо осетили који су то бенефити контроле порција.

Штедите новац

Када једете препоручене величине послужења, не треба да купује толико намирница. Мерење послужења учиниће да паковање, на пример, микса орашастих плодова траје дуже него да једете директно из њега. Бенефити контроле порција се, дакле, огледају и у финансијском делу.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Три ЛЕКОВИТА ЧАЈА за добро јутро!

Да би се лакше осетили бенефити контроле порција, читајте ознаке са производа, мерите храну, припремајте своје оброке унапред, користите мање тањире, пратите шта уносите у организам, делите оброке са другима. Немојте бранити себи одређену храну, ни слану ни слатку, већ је паметно контролишите и уживајте у њој.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas