· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

KAKAO mora biti na vašoj listi prioriteta! Evo zašto morate POPITI ŠOLJICU ovog napitka svakog dana

Kakao ima veliku količinu šećera u sebi, pa su dve šoljice dnevno dovoljne da se uz njegovu pomoć izlečite, a da istovremeno ne dobijete višak kalorija

1598512576_kakao.jpg
Foto: Pixabay

Umesto kafe, jutro možete započeti šoljicom kakao napitka ili je čak popiti pre spavanja. U ovoj šoljici zdavlje nalaze se mnogobrojne blagodeti za naš organizam.

Donosimo vam samo neke od zdravstvenih problema koje rešava redovno konzumiranje kakao napitka svakog dana.

Jača pamćenje

Pročitajte još: Istraživanje dalo zastrašujuće rezultate: Rađeno na POLA MILIONA tinejdžera, izdvojeno 8 FAKTORA

Popravlja raspoloženje
Pored prednosti za fizičko zdravlje, topli kakao napitak savršeno deluje i na našu psihu pa ako se uveče osećate rastrzano od celodnevnog stresa i treba vam mala pomoć da se opustite i bolje zaspite, popijte šalicu toplog kakao napitka.

Kakao sadrži puno vrednih flavonoida koji direktno utiču na bolju funkciju mozga i tako popravlja pamćenje i sprečava pojavu demencije u starosti.

Leči srce i krvne sudove

Pročitajte još: MED bolji u lečenju PREHLADE I KAŠLJA od bezreceptnih lekova

Kakao savršeno stabilizuje krvni pritisak, jača krvne sudove i tako utiče na smanjenje rizike pojave kardiovaskularnih bolesti.

Pomaže kod oporavka mišića

Pročitajte još: MED bolji u lečenju PREHLADE I KAŠLJA od bezreceptnih lekova

Više puta je dokazano koliko je kakao važan kod oporavka mišića, pa se toplo preporučuje nakon treninga popiti šoljicu vruće čokolade ili kakao napitka, jer su puni proteina važnih za regeneraciju mišića i zdravih ugljenih hidrata koji će brzo nadomestiti izgubljenu energiju. U kombinaciji sa mlekom opskrbiće organizam sa izgubljenim elektrolitima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.