Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАВИКЕ

ОПРЕЗ! Конзумирање ових пића морате заборавити

Апсолутно најгори избор, када је у питању здравље срца, су енергетска пића.

1644090216_drink-g7453be5cd_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Осим одређене хране која шкоди здрављу срца постоје и пића која могу негативно утицати на најважнији орган у телу. Дијететичарка Триста Бест каже да су апсолутно најгори избор, када је у питању здравље срца, енергетска пића.

Прочитајте још: Смели аутфит у ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Верица Ракочевић у џомбастим чизмама и кратком капуту изгледа као ТИНЕЈЏЕРКА (ФОТО)

- Иако кофеин може бити здрав за срце када се конзумира у умереним количинама, у енергетским пићима може се налазити и до 300 милиграма кофеина у само једној порцији - објашњава ова дијететичарка.

Ако сте иначе склони убрзаном раду срца, испијање енергетских напитака може довести до непријатног убрзаног лупања срца.  Вишак кофеина може довести особу до фибрилације атрија, резултирати високим крвним притиском, па чак и довести до срчаног и можданог удара у неким случајевима.

Прочитајте још: Здравствени бенефит ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА за који ретко ко ЗНА: Поред регулисања МЕТАБОЛИЗМА, овај чај помаже и код АРТРИТИСА

Повећање крвног притиска узроковано претераном конзумацијом кофеина може бити мало, али некоме ко већ има висок крвни притисак или друге проблеме са срцем то може негативно утицати на здравље срца.

Превише кофеина из енергетског напитка такође може имати диуретски учинак на ваше тело, што значи да морате мокрити више него иначе. Тако заправо дехидрирате своје тело.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas