Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE NAVIKE

OPREZ! Konzumiranje ovih pića morate zaboraviti

Apsolutno najgori izbor, kada je u pitanju zdravlje srca, su energetska pića.

1644090216_drink-g7453be5cd_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Osim određene hrane koja škodi zdravlju srca postoje i pića koja mogu negativno uticati na najvažniji organ u telu. Dijetetičarka Trista Best kaže da su apsolutno najgori izbor, kada je u pitanju zdravlje srca, energetska pića.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

- Iako kofein može biti zdrav za srce kada se konzumira u umerenim količinama, u energetskim pićima može se nalaziti i do 300 miligrama kofeina u samo jednoj porciji - objašnjava ova dijetetičarka.

Ako ste inače skloni ubrzanom radu srca, ispijanje energetskih napitaka može dovesti do neprijatnog ubrzanog lupanja srca.  Višak kofeina može dovesti osobu do fibrilacije atrija, rezultirati visokim krvnim pritiskom, pa čak i dovesti do srčanog i moždanog udara u nekim slučajevima.

Pročitajte još: Zdravstveni benefit ZELENOG ČAJA za koji retko ko ZNA: Pored regulisanja METABOLIZMA, ovaj čaj pomaže i kod ARTRITISA

Povećanje krvnog pritiska uzrokovano preteranom konzumacijom kofeina može biti malo, ali nekome ko već ima visok krvni pritisak ili druge probleme sa srcem to može negativno uticati na zdravlje srca.

Previše kofeina iz energetskog napitka takođe može imati diuretski učinak na vaše telo, što znači da morate mokriti više nego inače. Tako zapravo dehidrirate svoje telo.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas