Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ова правила у исхрани можете прекршити током дијете

Мукотрпне дијете већ саме по себи умеју да направе проблем, али строго придржавање истих, понекад и није баш најбоље решење

1629892947_dijeta.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Постоји неколико правила у исхрани, које ће вам олакшати мањи унос хране, али и допринети ефикаснији начин мршављења.

Прочитајте још: ЗДРАВО И УКУСНО: Направите моћан напитак од КОПРИВЕ који освежава и јача ИМУНИТЕТ

Када је у питању здрава исхрана важе правила која се годинама препричавају. Ипак, нека од њих и нису баш оправдана. Прочитајте која правила током дијете слободно можете прекршити јер се њихова истинитост доводи у питање.

Куповање искључиво немасних производа

Да ли сте се икада запитали зашто су нискокалорични бисквити тако укусни? Одговор лежи у соли и шећеру. Веровали или не, али многи „дијетални“ производи имају више калорија него оригиналне верзије, због већих количина шећера у њима. Обавезно читајте на полеђини производа табелу нутритивних вредности.

Ако нема шећера нема ни ризика

Само зато што је одређен производ без шећера не значи да сте безбедни и да нема пуно калорија. Обично производи који су „сугар-фрее“ имају и више калорија.

Не једете после 20х јер нећете моћи да сагорите калорије

Ваше тело троши калорије у било које доба дана. Ствар је у томе што ако једете чипс уз телевизију пре спавања ви заправо уносите непотребне калорије. Штавише, нутриционисти кажу да је боље појести здраву вечеру пред спавање него отићи у кревет празног стомака.

Суздржавате се да не једете између оброка

Ужина је јако важан део здраве исхране. Неколико мањих ужина између оброка помоћи ће вам да одржите потребан ниво енергије у току дана. Такође, ужина вам помаже да се током оброка не преједете.

Перете зубе одмах након оброка

Воће, посебно поморанџе или лимун, као и многе врста пића омекшавају глеђ. Ако одмах појурите да оперете зубе ви ћете заправо оштетити зубе. Најбоље је са сачекате минимун пола сата између оброка и прања зуба.

Пијете осам чаша воде на дан

Када је вода у питању универзално правило не постоји. Колико је потребно пити воде зависи и од окружења, вашег здравља, режима исхране и нивоа физичке активности. Оптимална количина воде коју би требало да пијете износи минимум две литре дневно, саветују стручњаци.

Прочитајте још: ГОВОРИТЕ У СНУ? Ево шта би то могло да значи

Једете целер јер има "негативне калорије“

Поврће бије глас да садржи „негативне калорије“, што значи да сагоревате више калорија него што их добијате конзумирањем одређене намирнице. Нутриционисти кажу да је ово тачно, али да целер и слично поврће не даје довољно енергије да изгурате дан. Уосталом, колико целера можете да поједете на дневном нивоу? Схватате да не можете јести само целер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas