Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПЛИВАЊЕ

Зашто је пливање НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ? Идите на базен бар 3 пута недељно, а ово су БЛАГОДЕТИ

Прави избор за савршен изглед и добро здравље је пливање. Одговара свакоме без обзира на године, јер не постоји страх од повреда и незгодних покрета коленима и куковима.

1594970335_Depositphotos_279175398_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Најбољи ефекат се постиже свакодневним пливањем од најмање пола сата. Ако то није могуће, онда бар три пута недељно у истом трајању. Овакво пливање је делотворно за особе које осећају пад енергије, или желе да убрзају метаболизам.

Прочитајте још: УМОР при НАПОРУ је можда знак ТЕШКЕ БОЛЕСТИ

С обзиром на то да 90 одсто популације трпи болове у леђима због лошег положаја кичме, покрети у води су апсолутно релаксирајући. За здравље кичме препоручује се леђно пливање. Прсно и лептир треба избегавати због великих покрета у појединим деловима кичме, као и због положаја главе и вратне кичме.

Побољшава покрете
Пливање укључује бројне сложене покрете тела доводећи до побољшања флексибилности, која већини због претераног седења на послу недостаје.
Одлично је за кичму, мишиће, за оне који много седе...

Ако се занемари овај детаљ, пливање је изузетно за кондицију јер захтева истезање и увртање, при чему чланци сваки пут постају пераја у борби са притиском воде. Отпор воде некада може бити јачи чак 44 пута у односу на отпор ваздуха, што изискује јачи рад ногу, руку, леђа и стомака. Тада се фино обликовање мишића постиже са лакоћом. Учвршћује се целокупна мускулатура тела, а посебно руке, рамена, леђа, грудни кош, задњица, ноге.

Рекреативно пливање опушта и смањује стрес Фото: Пискабеј

Рекреативно пливање бистри и ум. Такође опушта, смањује анксиозност и ниво стреса. С обзиром на то да не врши притисак на мишиће и зглобове може да се упражњава читавог живота. Ко још има среће да плива у сланој морској води, осетиће невероватне предности на кожи. Помаже да кожа задржи влажност и да се детоксикује, омогућавајући на тај начин обнављање њених ћелија.

Редовно пливање снижава крвни притисак.

Истраживања показују да редовно пливање лаганим темпом позитивно утиче на висок крвни притисак. Учвршћује крвне судове, а дубоко дисање обезбеђује све ћелије додатним кисеоником. Побољшање циркулације помаже се масажом отпором воде што уклања низ тегоба изазваних поремећеним крвним притиском. Смањује, примера ради, запаљења крвних судова која доводе до појаве атеросклерозе. Истовремено, пливање је добро и за јачање срчаног мишића.

Прочитајте још: Ако ТИНЕЈЏЕРА до сада нисте увели у ред, немојте више бити СТРОГИ, касно је и ОПАСНО

Пливање посебно благотворно делује на астматичаре. Техника дисања у води јача мишиће који омогућавају издах, а који је, иначе, код оболелих отежан. Да би постигле жељени ефекат, особе са астмом треба да пливају прсно или краул.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas