Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Подигните енергију на здравији начин: Уместо јутарње кафе, почните са конзумирањем ових намирница

Обезбедите свом телу довољно енергије за цео дан

1661794935_pexels-daria-shevtsova-704971.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Можда је време да навику промените испијања јутарње кафе и покушате да се разбудите на неки други начин.

Неким људима кафа је најважнији напитак дана. Пијемо је зато што нам даје осећај разбуђености и полетности. Али, тај осећај не траје дуго, поготово ако користите вештачке заслађиваче или пијете неку од инстант мешавина кафе. Такви напитци ће вас само привремено “подићи”, али ћете врло брзо остати без енергије и поновно бити једнако поспани као када сте устали.

Предлажемо да уместо кафе покушате да конзумирате неке друге намирнице који су много бољи разбуђивачи.

Вода

Врло је важно телу осигурати довољно течности. Када мозак нема довољно текућине, ради спорије, а ми се осећамо уморно и поспано. Зато је најбоље, чим устанете, да попијете чашу воде. Једнак учинак има и у послеподневним сатима – када већ и заборавимо на то да нисмо попили довољно течности и једва гледамо, најбоље је попити чашу воде и телу осигурати потребну течност.

Овсена каша

Иако је многи једу за доручак, уз њу свеједно попију и шољицу кафе. Али, то заиста није потребно. С обзиром на то да овсена каша има низак глихемијски индекс, осигурат ће вам довољно енергије и осећај ситости за следећих неколико сати. Када тело има енергије – није уморно!

Прочитајте још:  Ових 9 намирница вам могу снизити ВИСОК КРВНИ ПРИТИСАК

Зелено лиснато поврће

Можда не звучи баш примамљиво, али зелено лиснато поврће (попут спанаћа, першуна, целера, блитве, кеља…) садржи пуно витамина Б који помаже да се претвори храна у енергију. Зашто дан не бисте започели неким лепим зеленим смутијем уместо кафом!

Чиа семенке

Мале, добро познате супер семенке, богате су омега-3 масним киселинама које помажу да се убрза рад мозга а помажу и у борби против умора. Такође, због своје велике могућности апсорпције течности, чиа семенке убрзавају метаболизам и осигуравају осећај хидратисаности и будности. Како их је мало незгодно јести саме, додајте их у зобену кашу или смути и осигурајте себи дуплу дозу разбуђивања!

Прочитајте још: ОТКРИВАМО шта четири ШОЉИЦЕ КАФЕ дневно раде вашем организму: Ово су први симптоми ЗАВИСНОСТИ

Јаја

Не каже се узалуд: “Свако јутро једно јаје, организму снагу даје”. Наиме, протеини из јајета, телу пружају много енергије коју ћете имати током целог дана. Избор припреме јаја је велик, можете их испећи на око, направити с њима кајгану, омлет или их скувати. Можете, на пример, спојити јаја и неко зелено лиснато поврће у сјајан омлет и направити праву енергетску бомбу, преноси Аваз.ба.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas