Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Пробудили сте се у ТОКУ НОЋИ и не можете да ЗАСПИТЕ? Ово ће вас сигурно УСПАВАТИ

Нема ништа горе и фрустрирајуће него када се пробудите у току ноћи и више не можете да заспите.

1643382273_49fbb4253e2f89762d3d48210c5ba5cfce05f9f1.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Када се пробудите у току ноћи, немојте гледати у сат, посебно не на телефону. Не само да вас та изложеност плавом светлу може дуже одржати будним, већ у зависности од тога колико је сати, можда ћете почети да се осећате фрустрирано због недовољно спавања – а то ће изазвати још већу фрустрацију. 

Ако се пробудите у току ноћи - устаните из кревета.

Сврха вашег устајања је да схватите да кревет није место за превртање и мучење да се заспи. Наиме, што више лежите у кревету покушавајуц́и да се натерате да заспите, то ће ваш ум више повезати кревет са тим недостатком одмора.

Прочитајте још: Због чега је добро држати ПОСОЉЕНЕ КРИШКЕ ЛИМУНА у соби пред спавање? 

Такође, важно је да пре спавања замрачите собу скроз. Ако вам чак и трачак светлости с улице улази у собу, то може бити нешто што ће вас пробудити. Расхладите собу да буде пријатна за спавање и пуна кисеоника, угасите електричне уређаје.

Како спречити та ноћна буђења?

Пробајте да одете у кревет касније. Иако звучи чудно и сви обично саветују да легнете раније, ово може бити добра стратегија уколико имате проблема да заспите или чак и са раним јутарњим буђењем.

Ако се не осећате поспано, лежање у кревету и покушај присиле може заправо погоршати ствари. Многе је боље да одете у кревет када сте заиста поспани како бисте се осећали сигурније у своју способност да заспите, Не само да ћете вероватно моћи брже да заспите, већ ћете вероватно имати и мање буђења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas