Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СУОЧИТЕ СЕ СА СТРЕСОМ: Савети психолога који вам могу помоћи да избаците негативну енергију

Савети који вам могу помоћи да каналишете стрес на прави начин

1702118869_4172a9b63d8736b7a66cf0d064c667b326811156.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нервоза и стрес су наши редовни пратиоци, било да смо на послу, код куће, у реду код лекара, пред касом у продавници... Свако се носи са њима на свој начин, а најгоре је ако их потискујете. Психолози саветују да се ваља суочити и са негативним осећањима и наћи решење да их избаците јер најчешће лек налазите у таблетама, превише хране, пићу, а онда вам треба помоћ и за то.

Дисање

Седите тако да вам мишићи буду што опуштенији.
Ставите руке на стомак и полако удахните дубоко и бројте до три.

Вежбу поновите неколико пута заредом, неколико пута на дан. Можете да је радите док седите на послу уз рачунар, на састанку који вас узнемирава, чак и за столом ако вам нешто није по вољи и у продавници када вас нервира предугачак ред.

Лептир

Прекрстите руке преко груди, а дланове ставите на рамена. Десну на лево раме, а леву руку на десно раме.
Ритмично, брзо и наизменично лупкајте рукама по раменима од пет до седам минута.

На овај начин стимулишете мождане хемисфере и доводите организам у равнотежу, а истовремено се ослобађате и стреса.

Пуцкетање

Поставите дланове у ниво ушију.
Наизменично пуцкетајте прстима прво једне, па друге руке од пет до седам минута постепено убрзавајући ритам.

Овако ћете покренути креативан рад можданих ћелија и ослободите се напетости.

Трескање

Подесите тајмер на сату на један минут.
Устаните, опустите рамена и затворите очи.
Не размишљајте ни о чему, само покрените тело. Марширајте, поскакујте, машите и тресите рукама, опуштено од рамена до прстију, вртите главом.

Радите ово један минут, а затим још неколико тренутака останите опуштени затворених очију и размишљате о томе како се осећате.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas