Oglas
· · Komentari: 0

SUOČITE SE SA STRESOM: Saveti psihologa koji vam mogu pomoći da izbacite negativnu energiju

Saveti koji vam mogu pomoći da kanališete stres na pravi način

1702118869_4172a9b63d8736b7a66cf0d064c667b326811156.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nervoza i stres su naši redovni pratioci, bilo da smo na poslu, kod kuće, u redu kod lekara, pred kasom u prodavnici... Svako se nosi sa njima na svoj način, a najgore je ako ih potiskujete. Psiholozi savetuju da se valja suočiti i sa negativnim osećanjima i naći rešenje da ih izbacite jer najčešće lek nalazite u tabletama, previše hrane, piću, a onda vam treba pomoć i za to.

Disanje

Sedite tako da vam mišići budu što opušteniji.
Stavite ruke na stomak i polako udahnite duboko i brojte do tri.

Vežbu ponovite nekoliko puta zaredom, nekoliko puta na dan. Možete da je radite dok sedite na poslu uz računar, na sastanku koji vas uznemirava, čak i za stolom ako vam nešto nije po volji i u prodavnici kada vas nervira predugačak red.

Leptir

Prekrstite ruke preko grudi, a dlanove stavite na ramena. Desnu na levo rame, a levu ruku na desno rame.
Ritmično, brzo i naizmenično lupkajte rukama po ramenima od pet do sedam minuta.

Na ovaj način stimulišete moždane hemisfere i dovodite organizam u ravnotežu, a istovremeno se oslobađate i stresa.

Pucketanje

Postavite dlanove u nivo ušiju.
Naizmenično pucketajte prstima prvo jedne, pa druge ruke od pet do sedam minuta postepeno ubrzavajući ritam.

Ovako ćete pokrenuti kreativan rad moždanih ćelija i oslobodite se napetosti.

Treskanje

Podesite tajmer na satu na jedan minut.
Ustanite, opustite ramena i zatvorite oči.
Ne razmišljajte ni o čemu, samo pokrenite telo. Marširajte, poskakujte, mašite i tresite rukama, opušteno od ramena do prstiju, vrtite glavom.

Radite ovo jedan minut, a zatim još nekoliko trenutaka ostanite opušteni zatvorenih očiju i razmišljate o tome kako se osećate.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas