· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

Трк у природу! Ове ТРИ БИЉКЕ укониће ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ и уштедети гомилу НОВЦА

Уколико се не лече проширене вене могу створити велике компликације. Уместо да издвојите неколико хиљада евра за операцију ових крвних судова, обратите се природи у којој се налази лек за ову болест

1598628409_Vene.jpg
Фото: Depositphotos

Проширене вене су оболели крвни судови доњих екстремитета. То су вене са нефункционалним венским залисцима. Услед оштећености залистака ствара се венски рефлукс. То доводи до ширења венских зидова и стварања змијолике избочине, односно проширене вене.

Прочитајте још: МЕД бољи у лечењу ПРЕХЛАДЕ И КАШЉА од безрецептних лекова

Три биљке које можемо пронаћи у најближем парку решиће нас проблема проширених вена

Такав крвни суд више није у могућности да обавља своју уобичајену функцију пумпања крви ка срцу. 

Главни разлог настајања проширених вена је усправан положај човека. Управо стојећи став ствара велико оптерећење на крвне судове доњих екстремитета што директно узрокује проширене вене. Ослабљени венски залисци су такође један од кључних узрочника.


Фото: Pixabay

Прочитајте још: ОПАСНИЈЕ од вируса: Корона појачала ПСИХИЧКЕ проблеме код људи

Проширене вене настају и услед генетских предиспозиција. Недовољна физичка активност, трудноћа и гојазност су неки од фактора који доприносе настанку проширених вена.

Операција проширених вена је изузетно скупа, а лекови за овај здравствени проблем могу се пронаћи у природи.

Дивљи кестен

Ова биљка припада природним лековима за лечење проширених вена, будући да његов састојак есцин благотворно делује на смањење отока и бола. Дивљи кестен смањује упални процес, ослобађа осећај тежине у ногама, умањује грчеве и бол.

Прочитајте још: РУСИ решавају проблем КОРОНА ВИРУСА! Пронашли апарат који детектује Covid-19 у ваздуху

Арника
Арника се већ дуго користи у сузбијању упалних процеса, али помаже и у лечењу модрица насталих од проширених вена.Арника опушта уморне ноге и мишиће, па је често користе спортисти након напорног тренинга. Арника се наноси на кожу у облику гела или креме.

 

За припремање лека потребно је око десет већих дивљих кестена, који се самељу што ситније и прелију са 200 милилитара алкохола, најбоље комовом ракијом. Теглу оставити на сунцу седам недеља, а затим добијену смесу процедити и сипати у мању теглицу и свакодневно благо утрљајти на оболела места.

Чемпрес

Прочитајте још: Течности за испирање уста могу смањити ризик од КОРОНА вируса, али постоји и ЛОША ВЕСТ

За проширене вене може се свакодневно примењивати етерично уље чемпреса, које можете набавити у свакој боље снабдевеној биљној апотеци или продавници здраве хране. Уље може послужити код болних проширених вена јер, побољшава лимфну дренажу, циркулацију, смањује притисак у ногама.

Прочитајте још: Истраживање дало застрашујуће резултате: Рађено на ПОЛА МИЛИОНА тинејџера, издвојено 8 ФАКТОРА

Неколико капи етеричног уља чемпреса (5 капи) нанети на хладну облогу и масирати ноге, како би се максимално опустили. Ако осетите болове у мишићима, оток, покушајте користити разна разређена етерична уља попут метвице, лаванде, у малим количинама како бисте ублажили проблематична места.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.