Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АФРОДИЗИЈАК

У Србији сваки дан умре 140 људи од ове болести, а спречава је сок од НАРА

Незаобилазна зимска намирница је и нар. Сматра се симболом плодности и изобиља. Нар смањује шећер у крви.

1612021603_Depositphotos_7807076_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Препоручује се да га једу и деца, труднице и старије особе, јер благотворно делује на органе за варење и смирује грчеве у стомаку и пролив. Истовремено повољно делује на срце, кости и нерве.

Прочитајте још: Да ли имате СТОМАЧИЋ или БОКОВЕ? Вишак килограма најављује болест

Семенке нара богате су полифенолним једињењима која имају јаку антиоксидативну улогу тако да штите од деловања слободних радикала.

Према неким студијама плод нара има три пута већу антиоксидативну активност од црног вина и зеленог чаја. Чај од коре користи се као лек против пролива и цревних паразита.

Чај од нара
У угрејану шољу ставите кору нара и прелијте прокуваном водом. Поклопите, после пола сата процедите и попијте.
Ко пије сок од нара има мање шансе да оболи од артеросклерозе.

За оне који из црвених бобица нацеде сок и редовно га пију, умањују вероватноћу да оболе од атеросклерозе, смањују повишен крвни притисак и помажу у смањењу апсорпције шећера што је важно код дијабетичара. Сматра се да сок од нара помаже и мушкарцима који имају проблема са потенцијом. Нар је значајан и за јачање имунитета, а самим тим и за превенцију бројних болести. Најбоље је да се у сок од нара не додаје шећер.

Прочитајте још: Време је за нове одлуке: ГОДИНУ ЗАПОЧНИТЕ ВЕЖБАМА са тренером Маријом (ВИДЕО)

Добра за менопаузу
Нар је богат и биљним хормонима који олакшавају симптоме менопаузе.

Од коштица нара се прави и уље и користи у препаратима за оралну примену или у козметичким препаратима за негу коже. Уље нара садржи масну пуницинску киселину која делује противупално и антитуморски.

Од коштица нара се праве уље и препарати који су савршени за негу коже.

Зато препарати на бази нара хидрирају кожу која је сува и испуцала, а уморној кожи враћају сјај и еластичност. Управо га богатство антиоксиданата чини важним у борби против старења. Свакодневним конзумирањем нара нокти постају чвршћи, кожа и коса сјајније.

Прочитајте још: Мушкарци, проблем ЋЕЛАВОСТИ је решен! Научници су пронашли ЛЕК

Према неким научницима нар може да помогне и у очувању добрих способности расуђивања, тако што успорава накупљање бета-амилоидних протеина чије је накупљање карактеристично за Алцхајмерову болест.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas