Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Умотавате ХРАНУ у АЛУМИНИЈУМСКУ ФОЛИЈУ? Стручњаци објашњавају зашто је то ОПАСНО ПО ЗДРАВЉЕ

Било да одлажемо у фрижидер или носимо са собом, храну најчешће умотавамо у алумињумску фолију

1659380981_pexels-cottonbro-4253711.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Ако практикујете и ви да храну одлажете у алуминијумску фолију, лекари упозоравају да то никако не би требало да чините.

Ова фолија служи за печење, а не чување и одлагање хране. Храна коју нисмо појели, па смо је одложили у фрижидер обично ту може стајати до четири дана ако је правилно ускладиштимо.  Ако храну умотате у фолију, мислећи да јој тако чувате свежину, варате се.

Бактеријама је потребан ваздух како би се размножавале. Неке врсте бактерија попут стафилококе, производе токсине који се не могу уништити ни на високим температурама кувања. Када се топли оброк остави дуже од два сата на собној температури, бактерије се размножавају великом брзином, наводи Министарство здравља Вашингтона.

Прочитајте још: Колико шољица кафе је превише на дневном нивоу? Изнад ове бројке не би требало да идемо

Када храну прекријемо алуминијумском фолијом, не затварамо је у потпуности, те ваздух остаје унутра.

Када је присутан ваздух, то омогуц́ава бактеријама да расту брже, тако да заиста желите да набавите праве кутијице и да пакујете ствари на одговарајуц́и начин – објашњава Линдзи Мелоун, регистровани дијететичар на Кливлендској клиници.

Мелоун предлаже паковање и складиштење остатака хране у плитке, херметички затворене кутијице, како бисте убрзали процес хлађења и спречили настанак бактерија у вашој храни. Храну одложите у фрижидер у року од два сата, пре него што бактерије имају времена да се размноже великом брзином.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas