Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Замените јогурт ЧУДОТВОРНИМ КЕФИРОМ: Јача имуни систем, побољшава пробаву и контролише ДИЈАБЕТЕС

Јутарње оброке можете употпунити моћним кефиром, који ће бити одлична замена за јогурт.

1653253294_profimedia-0400828296.jpg
Фото: Profimedia
Oglas

Кефир због својих благотворних дејстава називају и "магично млеко". Прави се од козјег, крављег или овчијег млека, које помешано са зрнима кефира и остављено да ферментира. Препун је пробиотика, здравих квасаца, витамина, минерала и храњивих састојака. Лако га конзумирају они људи који имају проблема са толеранцијом лактозе. Моного је разлога због којих је кефир бољи од јогурта и зато би га требали, бар повремено заменити овим напитком.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Кефирна зрнца су квасца и посебних бактерија, измешаних са разним протеинима, липидима и шећерима, од којих се формирају "кланови" здравих бактерија у фементисаном млеку и зато кефир има гушћу структуру. Кефир је врло старо пиће. Дошао је до нас путујући са Кавказа, преко Кине.

За пробаву је много бољи, јер садржи здраве пробиотике, који могу да избаце лоше бактерије из црева и помажу нам да боље прихватимо и обрадимо храну...

Кефит има могућност да очисти наше тело и пробавни тракт, елиминише лоше бактерије, побољша имуни систем, контролише дијабетес и нетолеранцију на лактозу. Врло је користан онима који желе да смршају, побољшају здравље коже и косе и да се заштите од разних гљивичних и вирусних инфекција.

За пробаву је много бољи, јер садржи здраве пробиотике, који могу да избаце лоше бактерије из црева и помажу нам да боље прихватимо и обрадимо храну. Уз то, садржи дијетална влакна и спречава појаву затвора.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Оболели од дијабетеса и они који не подносе лактозу требало би да редовно конзумирају кефир. Кефир садржи шећере, али и бактерије које "једу" лактозу. Вишак шећера се избацује из организма пре него успе да изазове проблеме са шећером у крви. Они који конзумирају кефир требало би да имају на уму да овај напитак заиста чисти организам, па је могуће да мало чешће посећујете тоалет.

Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?

Пун је витамина Ц и добрих минерала и зато је одличан за јачање имунитета. Богат је и протеинима и јача метаболизам, али и побољшава зарастање рана и бржи опоравак. Нека га имају на уму и они који имају проблема са артериосклерозом или који су имали мождани или срчани удар. Кефир и за њих може бити врло користан. Направите и микс кефира и сока од цвекле за екстра здрави напитак.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas