Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОМЕНЕ

Када је осцилација ТЕЖИНЕ нормална и како да пратите промене

Није свака промена у килажи разлог за бригу.

1608487319_Depositphotos_80137930_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Дневно варирање тежине је нормална ствар. Ако се број на ваги повећава или смањује из дана у дан не значи да сте на погрешном путу ка губитку килограма.

Већина нас не може за дан-два да поједе толико хране да би добила пет или десет килограма. Међутим, ако приметите драматичан скок на ваги - велика је вероватноћа да је то можда због воде, каже др Анита Петрузели.

Прочитајте још: Доктор Ђорђе са ВМА открива: Шта чека људе који су прележали КОРОНУ

- Храна, течност, мокрење, столица и вежбање могу да утичу на састав воде у вашем телу, а самим тим и на тежину. На пример, храна са високим процентом угљених хидрата и соли може да доведе до задржавања воде и повећању килограма. Вежбање, са друге стране, може да проузрокује губитак воде и килограма - објашњава др Анита.

Докторка саветује да се не треба превише бринути уколико приметите варирање тежине у току дана.

Дебљање због осицлације воде вратиће се у нормалу кроз дан-два, када наставите са вежбањем или када почнете са здравом исхраном - каже др Петрузели. 

Прочитајте још: Три састојка чине рецепт за здравље дисајних путева: Нутрициониста Тодоровић открива

Међутим, ако се вратити у свакодневну рутину и ако се после недељу дана килограми повећавају, онда узрок може да буде нешто друго.

Ако вага покаже скок од седам килограма за кратак период, алкохол може да буде један од узрока.

Прочитајте још: Пет једноставних САВЕТА који ће вам помоћи да избегнете ПРЕЈЕДАЊЕ у току празника

- Алкохол подстиче апетити и уништава самоконтролу у погледу количине хране коју једете. Осим исхране и неки лекови и здравствена стања могу да утичу на промету тежине - додаје др Анита.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas