Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

ПАЖЉИВО! Намирнице које мала деца никако не би смела да једу!

Родитељи често имају недоумице коју храну смеју да дају деци.

1605788764_Depositphotos_192074964_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Исхрана детета, нарочито током прве године, јако је важна и од ње зависи даљи развој и раст детета.

Слаткиши

Већина нас воли слаткише и у њима ужива, али када су у питању деца, онда морамо да обратимо пажњу. Ако сасвим малој деци често дајете слаткиш то може довести до разних здравствених проблема попут гојазности и дијабетеса. Поред овога, често ће се јављати проблеми са здрављем зуба, чим они буду избили кроз десни.

Међутим, ово не значи да деци скроз треба да укинете слаткише из исхране, само је потребно да регулишете унос. 

Прочитајте још: Шта о свету ТИНЕЈЏЕР мора да зна: Родитељи обратите пажњу

Научите дете умереном конзумирању слаткиша

Орашасти плодови

За малу децу ово није добар избор из разлога што сасвим мала деца нису још спремна да зваћу чврсту храну. Због тога ораси често могу да изазову повраћање. Други разлог за забринутост је велика алергеност орашастих плодова.

Орашасти плодови имају својство да сами изазивају реакцију

Мед

Мед се не смије давати деци прије навршених годину дана живота јер постоји одређен ризик од тровања бактеријом ботулизма.

Прочитајте још: Како ублажити ГРЧЕВЕ код ТРУДНИЦА? Примените ове једноставне савете!

Слатка газирана пиц́а

Фото: Депозит

Сви знамо да су слатка газирана пића препуна шећера, кофеина и разних других адитива који нису добри за људски организам. Такође, оно што је доказано је то да су љубитељи ових сокова често гојазни, пате од бубрежних болести и дијабетеса, као и од честог кварења зуба.

Прочитајте још: Развод није лак: Најчешће ГРЕШКЕ родитеља након развода

Брза храна

Што се касније упознавање са брзом храном догоди, то је боље - јер је то у сваком смислу непожељна храна, чак и за одраслу особу. Главне опасности брзе хране су брзи угљени хидрати, огроман број калорија и транс-масти, соли и конзерванса. Такође, витамини и користни микроелементи су оношто у брзој храни нећете наћи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas