Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Девојка УШЛА У МЕНОПАУЗУ са 15 година, а онда је сазнала ПОГУБНУ вест (ФОТО)

Са само 15 година, менопауза није била нешто што је Еби Лејн сматрала да би јој се могло догодити, па је то био разоран ударац када су доктори открили да је почела прерано

1650288639_pjimage--85-.jpg
Фото: Принтскрин/Фејсбук/Abi Lane
Oglas

За некога у тридесетим, то би било неочекивано, па је за тинејџерку Еби Лејн био шокантан тренутак када су лекари потврдили да је ушла у преурањену менопаузу .

Никада није добила менструацију, а онда су се појавили класични симптоми менопаузе, валунзи и промене расположења, са само 15 година.

„Када ми је постављена дијагноза, заиста сам се мучила да схватим да сам неплодна у тако младој доби“, рекла је Еби.

„Очигледно са 15 година нисам планирала да имам децу ускоро, али сам их одувек желела. Била сам једно од оне деце која су била прилично мајчински настројена, тако да мислим да сам тада била прилично депресивна знајући да нећу бити у стању да родим. То ме је учинило да се осећам мање као жена, иако је то смешно, и заправо сам прошла кроз фазу ношења екстензија и женствених ствари да бих се осећала женственије."

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊА ИСПОВЕСТ: Жена ЗАБОРАВИЛА 20 година свог живота након што се ПРЕХЛАДИЛА (ФОТО)

Сазнање да је била неплодна у тако младој доби оставило је Еби из Нотингема да се бори, али се сада помирила са тим. Међутим, тридесетогодишњи логопед и даље пати од свих уобичајених симптома менопаузе, укључујући навале врућине и промене расположења.

Моја мама и моја сестра су нормално добиле менструацију, због чега сам делимично мислила да нешто није у реду када моја није дошла

Дијагноза јој је постављена када је имала само 15 година, али су њени симптоми почели раније од тога.

Еби је рекла: „Када сам била тинејџерка, видела сам да све моје другарице добијају менструацију, а моја никада није дошла. Отишла сам код доктора због тога, и рекли су ми да неке девојке не добијају пре 16 или 17 година, тако да треба да сачекам Звучи помало безобразно, али мислим да када нешто није у реду са вашим телом, једноставно знате, па сам се вратила и замолила их да ураде неке тестове. Испоставило се да сам ушла у менопаузу."

Фото: Принтскрин/Фејсбук/Аби Лане

Њене промене расположења су у почетку биле одбачене као део одрастања - али тестови су открили прави проблем.

Рекла је: „Моји јадни родитељи. Мора да су мислили да имају стварно проблематично дете. Била сам прилично стидљива у школи, али код куће сам стално мењала расположење, од јако срећне до тужне. Имала бих те испаде на њих, било је апсолутно страшно."

Прочитајте још: ЛЕПА ГЛУМИЦА СЕ ОБЛАЧИ КАКО ХОЋЕ: "Када сам напунила 50, купила сам чизме до бутина, нећу да се повлачим" (ФОТО)

Доктор никада није дао Аби конкретан разлог зашто је тако рано ушла у менопаузу, јер није имала породичну историју преране менопаузе.

Рекла је: „Моја мама и моја сестра су нормално добиле менструацију, због чега сам делимично мислила да нешто није у реду када моја није дошла. Пошто никад нисам добила менструацију, доктори су урадили још неколико тестова и открили да имам само један јајник и да један не производи естроген. Онда сам добила неколико различитих контрацептивних пилула, а онда на крају и ХРТ, који још увек узимам."

Већина жена пролази кроз менопаузу, која се дефинише као престанак менструацију, у 50-им годинама, али велики број то доживљава раније.

Појављује се када јајници престану да ослобађају јајашца сваког месеца. Пошто фоликул - кеса у јајнику у којој се развија незрело јаје - такође производи естроген, нивои овог хормона такође опадају.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas