Oglas
· · Komentari: 0

Devojka UŠLA U MENOPAUZU sa 15 godina, a onda je saznala POGUBNU vest (FOTO)

Sa samo 15 godina, menopauza nije bila nešto što je Ebi Lejn smatrala da bi joj se moglo dogoditi, pa je to bio razoran udarac kada su doktori otkrili da je počela prerano

1650288639_pjimage--85-.jpg
Foto: Printskrin/Fejsbuk/Abi Lane
Oglas

Za nekoga u tridesetim, to bi bilo neočekivano, pa je za tinejdžerku Ebi Lejn bio šokantan trenutak kada su lekari potvrdili da je ušla u preuranjenu menopauzu .

Nikada nije dobila menstruaciju, a onda su se pojavili klasični simptomi menopauze, valunzi i promene raspoloženja, sa samo 15 godina.

„Kada mi je postavljena dijagnoza, zaista sam se mučila da shvatim da sam neplodna u tako mladoj dobi“, rekla je Ebi.

„Očigledno sa 15 godina nisam planirala da imam decu uskoro, ali sam ih oduvek želela. Bila sam jedno od one dece koja su bila prilično majčinski nastrojena, tako da mislim da sam tada bila prilično depresivna znajući da neću biti u stanju da rodim. To me je učinilo da se osećam manje kao žena, iako je to smešno, i zapravo sam prošla kroz fazu nošenja ekstenzija i ženstvenih stvari da bih se osećala ženstvenije."

Pročitajte još: NESVAKIDAŠNJA ISPOVEST: Žena ZABORAVILA 20 godina svog života nakon što se PREHLADILA (FOTO)

Saznanje da je bila neplodna u tako mladoj dobi ostavilo je Ebi iz Notingema da se bori, ali se sada pomirila sa tim. Međutim, tridesetogodišnji logoped i dalje pati od svih uobičajenih simptoma menopauze, uključujući navale vrućine i promene raspoloženja.

Moja mama i moja sestra su normalno dobile menstruaciju, zbog čega sam delimično mislila da nešto nije u redu kada moja nije došla

Dijagnoza joj je postavljena kada je imala samo 15 godina, ali su njeni simptomi počeli ranije od toga.

Ebi je rekla: „Kada sam bila tinejdžerka, videla sam da sve moje drugarice dobijaju menstruaciju, a moja nikada nije došla. Otišla sam kod doktora zbog toga, i rekli su mi da neke devojke ne dobijaju pre 16 ili 17 godina, tako da treba da sačekam Zvuči pomalo bezobrazno, ali mislim da kada nešto nije u redu sa vašim telom, jednostavno znate, pa sam se vratila i zamolila ih da urade neke testove. Ispostavilo se da sam ušla u menopauzu."

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Abi Lane

NJene promene raspoloženja su u početku bile odbačene kao deo odrastanja - ali testovi su otkrili pravi problem.

Rekla je: „Moji jadni roditelji. Mora da su mislili da imaju stvarno problematično dete. Bila sam prilično stidljiva u školi, ali kod kuće sam stalno menjala raspoloženje, od jako srećne do tužne. Imala bih te ispade na njih, bilo je apsolutno strašno."

Pročitajte još: LEPA GLUMICA SE OBLAČI KAKO HOĆE: "Kada sam napunila 50, kupila sam čizme do butina, neću da se povlačim" (FOTO)

Doktor nikada nije dao Abi konkretan razlog zašto je tako rano ušla u menopauzu, jer nije imala porodičnu istoriju prerane menopauze.

Rekla je: „Moja mama i moja sestra su normalno dobile menstruaciju, zbog čega sam delimično mislila da nešto nije u redu kada moja nije došla. Pošto nikad nisam dobila menstruaciju, doktori su uradili još nekoliko testova i otkrili da imam samo jedan jajnik i da jedan ne proizvodi estrogen. Onda sam dobila nekoliko različitih kontraceptivnih pilula, a onda na kraju i HRT, koji još uvek uzimam."

Većina žena prolazi kroz menopauzu, koja se definiše kao prestanak menstruaciju, u 50-im godinama, ali veliki broj to doživljava ranije.

Pojavljuje se kada jajnici prestanu da oslobađaju jajašca svakog meseca. Pošto folikul - kesa u jajniku u kojoj se razvija nezrelo jaje - takođe proizvodi estrogen, nivoi ovog hormona takođe opadaju.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas