· · Коментари: 0
ЖЕНСКА ПОСЛА

Ево додатног разлога ЗА ДИЈЕТУ! Мршаве жене ЗАРАЂУЈУ више од "буцкастих"

И док је за жене потребно да имају витку линију како би им новчаник био пунији, код мушкараца је овај тренд супротан

1593986418_debela-zena.jpg
Фото: Depositphotos

Осим што најбоље пролазе у свету моде и модног бизниса, мршаве жене су боље плаћеније на својим радним местима од колегиница са више килограма чак и ако се налазе на истим компанијским позицијама.

Прочитајте још: У току деценије парови се 720 пута посвађају, а сви застану код бројке која говори колико пута имају СЕКС

Код мушкараца и даље важи правило - већи стомак гарантује дебљи новчаник

Америчко истраживање Универзитета у Флориди, које преноси Journal of Applied Psihology показало је да су шефови спремни да женама са мање килограма дају веће плате. Истраживање је спроведено на више од 11.000 запослених жена у Немачкој, и нешто више од 12.000 запослених жена у Америци.

Подаци говоре да жене које имају 12 килограма мање од просечне жене имају далеко већу просечну годишњу зараду, односно зарађују више од десет хиљада евра више од пунијих. Са друге стране, жене које имају 12 килограма вишка зарађују 10.000 мање од просечне плате.

Прочитајте још: Нучници добили ШОКАНТНЕ податке: СРЕЋНИМ ЉУДИМА је мозак другачији!

Код мушкараца је присутан управо супротан тренд. Мршави мушкарци годишње зарађују 6.055 евра мање, а приходи готово пропорционално расту са килограмима до границе од око 105 килограма, након чега се поновно смањују градацијски.

Прочитајте још: СВЕ жене ТРАЧАРЕ: Ево које то раде НАЈВИШЕ, колико сати дневно и на КОЈИМ МЕСТИМА

- Шефови више верују запосленима који одговарају наметнутим идеалима. Сматрају да атрактивне жене и атлетско грађени мушкарци боље представљају подузеће, па их постављају на руководеће позиције због чега зарађују више - објашњавају научници у овом истраживању.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.