· · Коментари: 0
исхрана

Храна која може да ублажи менструалну бол

Можете да пробате и без таблета.

1606988555_Depositphotos_318829756_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит

Неке намирнице могу да олакшају менструалну бол, а дијететичар Етхел Лим, открива о којим је намирницама реч.

- Док ће таблете бити добре код елиминације боли, ових пет намирница су исто добар начин да умањите бол, иако је потребно урадити још истраживања на ту тему - појашњава Лим.

Храна која садржи калцијум

За њега се сматра да ће смањити појаву грчева, спречити надутост и задржавање течности, а налази се у намирницама попут млека, јогурта и сира.

Прочитајте још: ЗДРАВЉЕ ЖЕНА: Најчешћи разлози нередовног циклуса

Влакна

Влакна ће побољшати покретљивост црева и тако можете да избегнете надутост. Циљ је да укључите воће и поврће, интегралне житарице, а не смете да заборавите и унус течности.

Фото: Депосит

Магнезијум

За магнезијум се сматра да ће смањити симптоме попут главобоље и грчења у мишићима, а можете га пронаћи у намирницама попут тамне чоколаде, авокада, зеленог лиснатог поврћа, бадема.

Омега-3 масне киселине и Витамин Б12

Ако се користе у комбинацији, нуде и боље резултате.

Прочитајте још: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Знате ли шта представљају БЕЛЕ ТАЧКИЦЕ на вашим ноктима?!

Витамин Е

За ублажавање симптома менструације, студије су показале да је добро укључити и витамин Е, а можете га пронаћи у намирницама попут сушених коштица сунцокрета, бадема и маслацу од кикирикија.

Фото: Депосит

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.