Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNI SAVETI

Otvorite frižider i ove NAMIRNICE ODMAH POBACAJTE! Evo koji je rok njihovog trajanja

Produžetak roka namirnica u frižideru i čuvanje kvarljivih namirnica svakako su najpoželjnija stvar u svakom domu. Ipak, i tu moramo biti pažljivi.

1603980503_zamrznuto-voce.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Namirnice imaju svoj rok trajanja, čak i onda kada ih skladištimo u frižider ili čak zaledimo u zamrzivaču. Vrlo je značajno da pratimo datum skladištenja i da se na vreme oslobodimo namirnica kojima je istekao rok trajanja bez obzira na datume na ambalaži.

Pročitajte još: Kako da uredite DOM prema FENG ŠUI učenju sa PREDMETIMA koje SVI IMAMO U KUĆI

Posebnu pažnju moramo posvetiti namirnicama, odnosno upakovanim namirnicama koje smo otvorili pa potom skladištili u frižider ili zamrzivač.

Pročitajte još: PET najpouzdanijih NAČINA kako da u dom privučete NOVAC i BLAGOSTANJE

Naime, zamrznutu hranu možemo bezbrižno sačuvati u zamrzivaču koliko god želimo, ali usled dugog perioda ona može potpuno promeniti svoj ukus. Sa druge strane, u frižideru najviše opreza traže mesnati i mlečni proizvodi, dok sa proizvodi u staklenim teglama možemo biti relativno relaksirani. 

Foto: Depositphotos

Dužina čuvanja namirnica u frižideru:

  • Supa najviše 3 do 4 dana u frižideru, ili 2 do 3 meseca u zamrzivaču
  • Kuvano meso od 3 do 4 dana u frižideru, ili od 2 do 3 meseca u zamrzivaču
  • Kuvana piletina takođe od 3 do 4 dana u frižideru, ili najviše 4 meseca u zamrzivaču
  • Sirova jagnjetina od 3 do 5 dana u frižideru, ili najviše 6 do 9 meseci u zamrzivaču
  • Sirova piletina najviše 2 dana u frižideru, ili 9 meseci u zamrzivaču
  • Sirovo svinjsko pečenje najviše 5 dana u frižideru, ili 4 do 6 meseci u zamrzivaču

Dužina čuvanja namirnica u zamrzivaču: 

Pročitajte još: Fotografišite svoj DOM kao profesionalci! TRI TRIKA za idealan prikaz enterijera

  • Hleb i kolači najviše 3 meseca
  • Kuvana šunka od 1 do 2 meseca
  • Maslac od 6 do 9 meseci
  • Sirovi kotleti od 4 do 6 meseci
  • Sirovi steak od 6 do 12 meseci
  • Sladoled njaviše 2 meseca
  • Školjke najduže 6 meseci
  • Voće od 6 do 12 meseci

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas