Oglas
· · Komentari: 0
SREĆA

Svakog dana 20 minuta uradite OVU STVAR i nećete skidati osmeh sa lica

Milica Stojiljković odgovara na pitanje: Šta je najvažnije uraditi tokom dana?

1609770937_SrecnaDepozit.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

- Klijentima i prijateljima uvek toplo savetujem da svakog dana izdvoje 20 minuta za negovanje svog mira. Da ugase vesti, sklone se sa interneta i budu u svojoj tišini neko vreme. Tako dozvoljavamo sebi da se malo odmorimo i utišamo - kaže Milica Stojiljković, autor metode ličnog razvoja.

Pročitajte još: Usvojite ovu naviku, izgledaćete BOLJE NEGO IKADA!

Kada to redovno radimo, počinjemo da budemo svesniji sebe i sveta oko sebe. Kada se umirimo iznutra, aktiviramo onaj deo mozga koji je zadužen za rast i napredak, a isključimo onaj koji voli stres i strah i zadužen je za preživljavanje, umesto za življenje.

I što je najvažnije, u svojoj tišini jasno vidimo šta je to što svaki naš dan može učiniti posebnim. Posebnim za nas same. A kada nam je lepo sa sobom, bolji smo i za druge.

Nađite vreme za sebe kaže Milica Stojiljković Foto: Privatna arhiva

Koliko nas je pandemija kovida-19 podsetila da je život zapravo najvredniji od svih vrednosti i tako vratila sebi i uživanju u sitnicama?

- Pandemija je donela vanredno, koje je sasvim precizno pokazalo koliko je stanje bilo redovno ili vanredno unutar svakog od nas. Na primeru velikog broja klijenata sam se uverila koliko su svi koji neguju svoj mir i svest o sebi lako vladali ovom situacijom, za razliku od onih kojima je cela ova situacija bila samo novi stres i strah, u nizu prethodnih sa kojima se godinama bore - ističe Stojiljkovićeva.

To nam samo govori da ništa što se spolja dešava ne možemo da kontrolišemo, ali možemo svoj odnos prema tome.

Pročitajte još: Donesite OVU novogodišnju odluku u vezi kafe i 2021. godine ćete biti srećnije!

Zavladao je virus, ali mnogo opasnije od toga je vladavina straha, neizvesnosti i loših vesti. Ako se tom talasu prepustimo, direktno strada naš imunološki sistem - isti onaj sistem koji nas čuva od virusa.

- Zato stalno apelujem na ljude da pronađu lepo u sebi i oko sebe. Jer, uvek ima nečeg čemu možemo da se radujemo, što možemo da naučimo. Nije to zaluđivanje. Priroda nam je dala mehanizam da rastemo i razvijamo se i imamo dobro zdravlje. A on radi za nas kada negujemo lepo u sebi i oko sebe. Nauka je to dokazala, a priroda nam pokazuje svakodnevno - zaključuje Stojiljkovićeva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas