· · Komentari: 0
SAVET

SIRĆE, SVEĆE i JEDNA BILJKA: Najbrži i najefikasniji načini da uklonite DUVANSKI DIM iz prostorije

Duvanski dim je jedan od najupornijih mirisa u domu.

1629452412_ashtray-3446447_1920.jpg
foto: Piksabej

Duvanski dim deluje neuništivo - nakon pušenja u određenoj prostoriji, stiče se utisak da ga danima ne možete izbaciti, bez obzira na to što ste držali otvorene prozore.

Neprijatan je i uporan, a naročito smeta nepušačima koji ga osećaju mnogo intenzivnije u odnosu na pušače.

Pročitajte još: MODERNO I SMELO: Ako planirate renoviranje znajte da je KUHINJA u DVE boje popularna (FOTO)

Provetravanje nije jedino i dovoljno rešenje kada je u pitanju duvanski dim.

Kako biste se što pre rešili duvanskog dima iz svog doma, potrebno vam je sirće, mirisne sveće i jedna biljka.

Sirće

Sirće je sredstvo koje se odlično pokazalo u čišćenju, stoga ako imate osećaj da vam se dim uvukao svuda po stanu, jednostavno natopite krpu sirćetom, i njom prebrišite drveni nameštaj, parkete, a možete i laminate.

U slučaju da vam je miris sirćeta prejak, razblažite ga s vodom, a po želji možete dodati i par kapi mirisnog eteričnog ulja poput limuna, čajevca ili lavande.

Mirisne sveće

Čak i tokom pušenja, blizu pepeljare možete upaliti mirisnu sveću, kako bi neutralisala duvanski dim.

Kako biste pojačali njihovo dejstvo, u prostoriji postavite nekoliko posudica napunjenih zrnima kafe, i u njih stavite upaljene mirisne sveće.

foto: Piksabej

Biljka koja voli dim

Ako se u vašem domu često puši, razmislite o tome da nabavite hlorofitum.

Pročitajte još: Laka za održavanje, a upija DUVANSKI DIM i ŠTETNA ZRAČENJA: HLOROFITUM je biljka koju morate imati u kući

Hlorofitum je prirodno dezinfekciono sredstvo zato što upija 95 posto ugljen-dioksida iz sobe i veliku količinu formaldehida, koji se oslobađa iz duvanskog dima, ili isparavanjem boja, lakova i drugih sredstava za dezinfekciju.

Jedna ova biljka može pročistiti vazduh u prostoriji do 20 kvadrata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.