· · Komentari: 0
SAVET

Izbegnite zamke: Ovo su NAMIRNICE koje treba izbegavati za DORUČAK jer utiču na LINIJU

Važno je koji izbor namirnica pravimo kada je doručak u pitanju.

1638084480_breakfast-g33b4be6ed_1280.jpg
Foto: Piksabej

Verovatno će vas iznenaditi podatak da nije sve što je obeleženo "lajt", dobro za fit izgled. Takav je slučaj sa "lajt" jogurtom, posebno ako se konzumira za doručak.

Naime, stručnjaci tvrde da mlečni proizvodi koji su obeleženi kao "lajt" nisu dobar izbor za doručak jer imaju mali procenat masnoća i ne sadrže dovoljno proteina i upravo zbog toga će se brže osetiti glad.

Pročitajte još: Doručak može otkriti i nešto zanimljivo o OSOBI: Šta znači ako jedete KAŠU, PECIVA, JAJA ili pak preskačete ovaj OBROK?

Takođe, istraživanja su pokazala da jogurt s većim procentom masnoća doprinosi gubitku kilograma, za razliku od njegove "lajt" varijante.

Dakle, sledeći put umesto jogurta sa manje masnoća, kupite onaj "pravi", koji će vas duže držati sitima.

Još jedna namirnica na ovom spisku koja će vas možda iznenaditi jeste ceđeni sok, posebno od citrusa, poput narandže.

Foto: Piksabej

Nutricionisti tvrde da većina voćnih sokova sadrži jednaku količinu šećera kao i kupovni sok, zbog čega se ne preporučuju kao napitak za doručak, jer mogu uticati na liniju.

Pored toga, kada se sok konzumira nema žvakanja, zbog čega nećete imati osećaj da ste išta uneli u organizam.

Ovom spisku namirnica koje treba izbegavati za doručak treba dodati i maslac.

Iako sadrži puno vitamina, među kojima su najvažniji  A i E i osim zdravih masnoća maslac sadrži dosta zasićenih koje mogu štetno da utiču na srce i krve sudove i na taj način doprinesu gojenju.

Kao njegovu zamenu nutriconisti preporučuju maslac od kikirija, jer smanjuje osećaj gladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.