Oglas
· · Komentari: 0
EPIDEMIJA

"Jednom zaražen, ne živi više od dvadeset četiri sata": Korona virus predviđen pre 30 godina, a šta je PRAVA ISTINA

Pisac Din Kunc je pomenuo virus „VUHAN 400“, ali tek u reizdanju iz 1989, a vidovnjakinja Sara Braun stekla je svetsku popularnost pošto je konačno „ubola“ jednu iole tačnu prognozu posle 40 napisanih knjiga

Depositphotos_335459312_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Informacije (i dezinformacije) ne možete da ne saznate, čak i ako ne gledate televiziju, ne čitate novine i nemate internet. Ne znamo kako je u manjim sredinama, ali u Beogradu je dovoljno da uđete u gradski prevoz da čujete neki razgovor u kojem se ili priča o merama predostrožnosti, ili se zbijaju šale. Kako god bilo – zvezda je rođena.

Proročka knjiga Foto: Youtube/ screenshot CBS News

Pročitajte još: Ruski naučnik tvrdi da vanzemaljci postoje, a on zna gde i kako nas kontrolišu

Objavljena je vest da je u knjizi „Oči tame“, iz 1981, pisac Din Kunc predvideo da će 2020. izbiti epidemija smrtonosnog virusa „VUHAN 400“. Osim fotografije stranice sa engleskim tekstom gde je pomenut virus, priložena je još jedna stranica, gde piše da je u pitanju 2020. godina. Na prvoj stranici piše: „Ovu stvar nazivaju Vuhan-400, jer je razvijena u njihovim laboratorijama RDNA pored grada Vuhan, i bio je to četiristoti održivi soj mikroorganizama koje su stvorili ljudi u tom istraživačkom centru“.

Jedino što je na neki način povezano sa trenutnim virusom jeste Vuhan – grad gde je nastao. Ali, u svemu drugom priča se razlikuje. Virus iz romana ima period inkubacije od samo četiri sata. Kuncov virus izaziva bolest sa stopostotnom smrtnošću: „Jednom zaražen, niko ne živi više od dvadeset četiri sata. Većina ih umre za dvanaest“.

Prvo je bio virus "gorki"!?!
Zanimljivo je da u prvom izdanju knjige „Oči tame“, izmišljeni virus dobio ime po ruskom gradu, pa se „zvao“ Gorski 400, i radilo se o novom sovjetskom oružju, a ne o kineskom. Kako navodi „Južnokineski jutarnji post“ ,ime virusa je promenjeno prilikom reizdanja 1989. godine, pred kraj hladnog rata.
Kunc je samo pogodio ime virusa i to je sve.

Vidovnjakinja poznata po promašajima

Neki od postova na društvenim mrežama takođe dele sliku neke druge stranice – pretpostavljajući da se i tu radi o Kuncovoj knjizi. Tu piše „Oko 2020. godine teška bolest nalik pneumoniji širiće se širom sveta, napadajući pluća i bronhije i odupirući se svim poznatim tretmanima“. Međutim, ova stranica ne pripada „Očima tame“, već je iz knjige „Sudnji dan: predviđanja i proročanstva o kraju sveta“ (2008) Silvije Broun, Amerikanke koja tvrdi da je vidovita, kako izveštava „Dejli mejl“. Odlomak je među prvima podelila rijaliti zvezda Kim Kardašijan, naglasivši da ga je dobila od svoje sestre Kortni.

Din Kunc Foto: Youtube / CBS News
Silvija Braun, do sada, ništa nije pogodila.

Možda bi predviđanje pojave nove bolesti i moglo da deluje impozantno, da svet već nije imao iskustvo sa SARS-om, koji takođe napada pluća, pa je autorka mogla odatle crpeti inspiraciju. Inače, Braunova je napisala više od 40 knjiga, i bila čest gost emisija u kojima je „gledala“ gostima ili onima koji zovu telefonom.

A 2004. godine Braunova je rekla majci Amande Beri da je njena oteta kćerka - mrtva, čak je navela da joj je telo bačeno u vodu i da se na njenoj jakni nalaze tragovi DNK ubice. Amandina majka je umrla dve godine kasnije, a Amanda je pronađena sa još dve otete žene. Braunova je grešila i u predviđanju rezultata utakmica i tako dalje.

Simpsonovi su "zakazali"
 Ne čudi što su opet prozvani „Simpsonovi“, koji su se zaista pokazali kao dobri vizionari, ali – ne i ovog puta. Sličice iz epizode emitovane 1993 („Mjau apokalipsa“), gde se u pozadini vidi plakat na kojem piše „Corona virus“, i u kojoj su stanovnici Springfilda izbezumljeni zbog epidemije, zapravo je neko domišljat doterao sličice i umesto osaka gripa („Osaka flu“) - ubacio aktualnu zarazu.
Sestre Kardašijan prilično veruju Silviji Braun.

Kokain leči od korone?

Da ludostima nema kraja govori i to što su (neki) građani Francuske poverovali u „sigurnu“ informaciju da se protiv virusa može boriti – konzumiranjem kokaina, zahvaljujući nečijoj objavi na „Tviteru“. Ovo je išlo dotle da je francusko Ministarstvo zdravlja na kraju bilo primorano da objavi  (takođe na „Tviteru“) da ove tvrdnje nisu samo pogrešne, već i opasne.

Pročitajte još: „Jovane, zar ne želiš da se srpska trobojka prva zavijori na Marsu?“ Tesla je pre 128 godina tajno došao u Srbiju sa ZADATKOM

Juan je opao u odnosu na druge valute, kao i australijski i novozelandski dolar, jer im je Kina najveći trgovinski partner. Cena zlata i dalje je visoka, a potražnja za naftom je smanjena (sve se manje putuje). Počinje i kampanja ukidanja „pravog“ novca, koji može preneti virus. Što bi rekli Tarabići - „Biće tumbanje“.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas