· · Komentari: 0
MRŠAVLJENJE

Limun DIJETA za vitku liniju: Izgubite i do 10 KILOGRAMA za samo 16 dana

Ukoliko imate dve nedelje do odmora, ovo je idealna dijeta za vas

1658955737_fruit-g3d47a4923_640.jpg
Foto: Pixabay

Limun dijeta istovremeno predstavlja i idealan način za detoksikaciju celog organizma, koji topi višak masnih nalaga uz izbacivanje svih naukpljenih toksina. U samo 16 dana, koliko ova dijetta traje možete izgubiti i do 10 kilograma ukoliko se zaista pridržavate njenih pravila.

Ova dijeta nije neka nova izmišljotina nutricionista, već ju je stvorio Stenli Burugs još 40-ih godina prošlog veka, a trebale su joj tri desenije da dostigne zasluženu popularnost.

Pročitajte još: Smršajte i do 5 kg za samo 3 dana: TRODNEVNA dijeta koja obećava neverovatne rezultate

Limun dijeta temelji se na jednom napitku.

Sastojci za napitak:

  • 2 kašike svežeg soka od limuna
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 200 mililitara vode
  • kajenski biber na vrh kašičice

Upotreba napitka:

Tokom dana popije se između 6 i 12 čaša napitka, sveže pripremljenog, a unos hrane svodi se na minimum. za žene na primer 1200 kalorija.

Za limun dobro znamo da podstiče metabolizam i probavu, a javorov sirup je tu za hranljive sastojke i energiju, dok će kajenski biber pomoći u razgradnji sluzi u telu. 

Pročitajte još: Spremite telo za plažu u rekordnom roku: Isprobajte DIJETU sa LUBENICOM

Koristi od dijete:

  • detoksikacija - čisti telo od toksina, naročito creva i limfu
  • metabolizam - napitak ubrzava metabolizam i podstiče razgradnju masti
  • mršavljenje - tokom dijete možete izgubiti do 10 kilograma ukoliko imate stvarno veliki višak, oni mršaviji izgubiće dva do tri kilograma

Tokom sprovođenja limun dijete jede se lagano, dozvoljene su sledeće namirnice:

  • napitci - sveže isceđeni voćni sokovi i zeleni čaj
  • orašasti plodovi - bademi, lešnici
  • povrće - brokoli, grašak, kupus, luk, šargarepa, patlidžan, spanać, tikvica
  • proteini - pasulj, piletina, ćuretina, riba, semenke bundeve, tofu sir
  • voće - dinja, grejp, grožđe, jabuka, kivi, lubenica, jabuka, pomorandža
  • začini - korijandar, menta, ruzmarin, timijan

Vežbanje

Zbog niskog dnevnog unosa kalorija preporučuju se fizički napori manjeg intenziteta poput joge, šetanja i vežbi istezanja.

Pročitajte još: Dijeta Milice Milše: Glumica za TRI meseca smršala 10 kilograma (JELOVNIK)

Zbog niskog dnevnog unosa kalorija moguće je osetiti slabost, pa je tada potrebno pojačati unos proteina i orašastih plodova. Dijeta se drži 16 dana nakon čega treba napraviti pauzu od barem dva meseca ako želite nastaviti. Uz to, nakon što dijeta završi, polagano uvodite ostale namirnice koje ste inače normalno jeli.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.