Oglas
· · Komentari: 0

Skinite 7 kilograma za DVA MESECA: Ove četiri namirnice nutricionisti savetuju da izbacite

Ne morate gladovati

1671975029_shutterstock_1015923469.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sezona praznika uveliko traje, a bogate trpeze "krivac" su nabacivanja nekoliko kilograma. Retki su oni koji uspeju da se ne ugoje u ovom periodu, zato bi trebalo razmišljati i o skidanju viška.

Nutricionisti smatraju da bi trebalo da izbacite četiri vrste namirnica i kilogrami će početi da odlaze.

1. Prženo

Pržena hrana nije idealan saveznik vitke linije i zdravih krvnih sudova. Trans masti doprinose gojenju i jedni su od glavnih uzročnika skladištenja masti iz drugih delova tela u stomačnu regiju.

2. Belo brašno

Proizvodi od belog brašna prilikom obrade izgube najveći deo hranljivih materija i vlakana. Ukoliko se jedu u većim količinama povećavaju rizik od gojaznosti. Umestzo njih, potrudite se da jedete proizvode od celih zrna žitarica.

Pročitajte još: Povrće koje vam može pomoći da se REŠITE sala na STOMAKU: Verni saveznik u borbi za RAVAN stomak

3. Žitarice koje sadrže šećer

Mnoge namirnice, poput muslija, sadrže žitarice pune šećera. Zato je potrebno da pažljivo čitate deklaracije na ambalažama i da birate žitarice bez ikakvih dodataka.

4. Gazirana pića

Jedan od najvećih izvora praznih kalorija jesu gazirana pića. Zbog visokog udela šećera, kofeina i kiselina, trebalo bi ih eliminisati iz ishrane.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas