· · Komentari: 0

Povrće koje vam može pomoći da se REŠITE sala na STOMAKU: Verni saveznik u borbi za RAVAN stomak

Preporuka nutricionista koja vam može biti od koristi

1671630807_Foto-Shutterstock-stomak.jpg
Foto: Shutterstok

Svako ima svoj pristup gubitku težine. Neko se muči dijetama, neko bavi sportom do iznemoglosti. Postoji teorija da se kilogrami vraćaju, ako ih brzo skinete. Da ne pričamo o zdavstvenim problemima koji mogu da se dogode kod rigoroznih dijeta. Zato je najbolje potpuno promeniti način ishrane. Najteže je skinuti salo sa stomaka, a nutricionisti preporučuju da ishranu obogatimo ovim povrćem.

Sadrži mnogo vlakana, mangana, gvožđa, vitamina A i C, kalcijuma, fosfora. Stvara osećaj sitosti i zasićuje telo korisnim supstancama koje pozitivno utiču na metabolizam. Možete ga jesti svaki dan.

Kelj

Isto, kao i cvekla i kelj sadrži mnogo vitamina, a posebno gvožđa i kalcijuma. Takođe sadrži dovoljno proteina i vlakana, što je neophodno za vitku figuru. 100 grama kelja sadrži samo 36 kalorija i 0 grama masnoće, al ii skoro 20 procenata neoprodne dnevne količine vlakana, zbog čega potpomaže varenju, snižava nivo šećera u krvi, ali i holesterola.

Pročitajte još: Recept za POSNU BAJADERU: Mnogima omiljeni sitni kolač

Spanać

Spanać savršeno "topi" višak masti, bogat je antioksidansima, kalcijumom, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, manganom i fosforom Od vitamina, spanać sadrži vitamine A, C, E, K, vitamine B kompleksa (B6, B2, B1) i folnu kiselinu (vitamin B9). Takođe, spanać sadrži iOmega 3 masne kiseline.

Prema rečima nutricioniste Triste Best, paprika je savršeno povrće za dijetu za mršavljenje:

"Sadrži malo kalorija, bogata je hranljivim materijama, a takođe pomaže da se osećate sito nakon jela. Zbog sadržaja vlakana i kapsaicina, crvena paprika takođe pomaže u sagorevanju viška masti", tvrdi ona.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.