Kocke od čokolade koje se ne zaboravljaju!

Sastojci:
- 3 jaja
- 3 baš pune kašike brašna
- 2 kašike šećera
- pola kesice praška za pecivo
- 50 ml mleka
- 50 ml ulja
- 50 g čokolade za kuvanje (ili 2 kašike kakaa, ali onda dodajte još 1 kašiku šećera)
+ 50 ml običnog ili čokoladnog mleka za prelivanje kore
Ganaš:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Ganaš možete i povećati ako želite deblji sloj.
Priprema:
Pažljivo odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Dodati postepeno žumanca, kratko umutiti mikserom na najmanjoj jačini.
Dodati čokoladu koju smo prethodno istopili sa uljem, zatim mleko, sjediniti ručno.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, sve sjediniti - najbolje ručno i sipati u tepsiju koju ste prethodno nauljili i posuli brašnom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite da se ne prepeče.
U posudi u kojoj smo topili čokoladu sipati mleko i zagrejati ga, pa preliti vruć kolač. Ostaviti da se prohladi, a za to vreme pripremiti ganaš. Zagrrejati slatku pavlaku (ne sme da proključa), pa njime preliti izlomljenu čokoladu, ostaviti kratko i onda izmešati da se dobije ujednačena smesa. Preliti preko kolača, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda odložiti u frižider na najmanje par sati.
Prijatno!