Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШТА ЗА РУЧАК

ОТВАРА АПЕТИТ: Кремаста пилетина У СОСУ од спанаћа и пармезана (РЕЦЕПТ)

Једноставан ручак, који ће вас сигурно одушевити.

1635342414_shutterstock_1517235269.jpg
ФОТО: Схуттерстоцк
Oglas

Нема ничег бољег од пилетине у комбинацији са кремастим сосом. Овај пут је избор пао на сос од спанаћа и пармезана.

Прочитајте још: Уз говеђе месо и супу, најбоље иде СОС ОД ВИШАЊА, кисео и сладак тачно колико треба! (РЕЦЕПТ)

Рецепт за пилетину у сосу 

Састојци:

  • 2 парчета пилећих прса
  • 3 кашике путера; подељено
  • Со и бибер ; 
  • 1 кашичица оригана
  • 1 средњи лук; млевено
  • 4 чена белог лука; млевено
  • 1 мала тегла сушеног парадајза; оцеђена од уља и исецкана
  • 1/2 шоље пилећег бујона
  • 1/2 шоље густе павлаке
  • 1/3 шоље ренданог пармезана
  • 1 шоља спанаћа (или више ако желите)

Припрема:  

1. Темељно зачините пилећа прса сољу, бибером и 1/2 кашичице оригана са обе стране.

2. У великом тигању истопите 2 кашике путера са мало уља из сушеног парадајза на средње јакој ватри. Додајте пилећа прса и кувајте око 4 минута са сваке стране док не порумене. Када су готове и више нису ружичасте, пренесите печена пилећа прса на тањир и оставите са стране.

3. Да бисте направили кремасти сос од пармезана и спанаћа, додајте преосталу кашику путера у исти тигањ. Испржите црни лук, бели лук, 1/2 кашичице оригана и сушени парадајз. Полако додајте пилећу чорбу, густу павлаку и пармезан и мешајте док не постане глатко. Подесите зачин сољу и бибером.

4. У смесу додајте спанаћ и наставите да кувате док не увене. Додајте пилећа прса назад у тигањ и поново загрејте 2-3 минута. Послужите одмах, украшено свежим сецканим першуном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas