Oglas
· · Komentari: 0

Kako da napravite najukusnije PRŽENICE? Ovo je idealna količina mleka

Prženice su čest doručak u Srbiji

1706440899_shutterstock_2269522033.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Srpske domaćice su uvek da znale da se snađu, pa su tako kombinovale sastojke koje već imaju kod kuće i pravile jela koja i dan danas svi vole. U toku nemaštine nastali su recepti za neka od najlepših jela kao što su kačamak, sutlijaš, prženice... Srbi najviše žale kada treba da bace bajat hleb, ali isto tako ne vole ni da ga jedu. Srpske domaćice su osmislile svoju verziju recepta za prženice koje svi toliko vole. U Francukoj se jedu slatke, a kod nas mogu da budu i slatke, ali i slane. 

Prženice nije komplikovano napraviti, ali ipak postoje neke cake koje će vam pomoći da one uvek ispadnu savršeno. Da bi spolja bile krckave, a iznutra mekane, ne smeju da budu previše masne ili da zagore. Tajna je vrlo jednostavna, bitno je da bajat hleb isečete kako treba, a da za smesu koristite pravu meru. 

Parče hleba neka bude debljine oko 1,5 cm i naravno bitno je da hleb bude bajat. Za 2 parčeta hleba potrebno je jedno jaje i 1/4 šoljice mleka. Još jedna bitna stvar koju mnogi ne znaju jeste da ih uvek pržite na ulju, a nikada na istopljenom puteru. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas