Oglas
· · Komentari: 0

Limun torta za lepe dane koji su pred nama: Osvežavajuća je i ukusna

Da li ste nekada probali limun tortu?

1716543125_shutterstock_2019614801.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  •     1 kašičica praška za pecivo
  •     ½ kašičice soli
  •     1 šolja putera, otopljen na sobnoj temperaturi
  •     1 šolja šećera, plus ¼ šolje za glazuru
  •     4 jaja
  •     2 kašičice ekstrakta vanile
  •     ¼ šolje soka od limuna
  •     ¼ šolje soka za tortu i sirup i 2 kašike za glazuru
  •     ½ šolja jogurta
  •     kora od 1 limuna
  •     ½ šolje šećera u prahu

Za pripremu torte potrebno vam je 120 min.

Priprema:

1. U maloj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i so
2. U posudi od miksera, dodajte rastopljeni maslac i šećer i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodati jaja, jedno po jedno i vanilu.
3. Pažljivo dodajte suve sastojke i mešajte da se sve izjednači. Dodati sok od limuna, koru i jogurt i mešajte mikserom na slaboj brzini. (Maslac neće biti u potpunosti istopljen, ali to je u redu)
4. Sipati smesu u pleh (22cm) prethodno namazati puterom i posuti brašnom.

Pecite na 160 ° C, oko 75-90 minuta.

Za sirup:

Izmešajte ¼ šolje soka od limuna i ¼ šolje šećera dok se šećer ne otopi.

Za preliv:

Dodajte sok od limuna u šećer u prahu dok ne dobijete željeni preliv. Dok je torta topla, prelijte je sirupom i pospite glazurom. Tortu služite toplu ili na sobnoj temperaturi.

(Ženski magazin)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas