Oglas
· · Komentari: 0
RECEPT

Malo EGZOTIKE u kuhinji: Iznenadite ukućane PREUKUSNIM namazom od crvenih paprika - MUHAMARA (RECEPT)

Izuzetni namaz, egzotičnog imena, napravljen od pečenih parika sa orasima i sirupom od nara, koji morate napraviti i probati

1647436400_muhammara-gcf4422020_1280.jpg
photo: pixabay
Oglas

Namaz egzotičnog imena iz bogate bliskoistočne kuhinje, nastao u Siriji. Pođednako je zastupljen u Turskoj, Libanu, Palestini, sa nekim malim razlikama.

Ova kuhinja se sve više ceni, radi korišćenja zdravih sastojaka, raznovrsnih ukusa i neobičnih i maštovitih kombinacija namirnica. Muhamara je izuzetan namaz, napravljen od pečenih parika sa orasima i sirupom od nara.

Šta nam je sve potrebno:

  • 150g pečenih oraha

  • glavica crnog luka

  • 3 čena belog luka
  • 1  ljuta papričica
  • sok od pola limuna
  • 3 kašike sosa od nara
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Začini:

po pola kašičice paprike, kumina, korijandera

Način prpireme:

1. Paprike ispeći, oljuštiti i ostaviti da se ocede.

Orahe peći u rerni, na 150 C, da dobiju tamniju boju, oko 15 minuta.

Na maslinovom ulju ispržiti crni luk, pa dodati začine.

2. Pečene, oljuštene i oceđene paprike bez semenki iseckajte na sitne komadiće, dodati sirup od nara (ili nacedite malo soka od nara), iseckane pečene orahe, ljutu papriku, luk sa začinima, beli luk, so, biber i sok od limuna. Sve to dobro promešati i nakon toga ostaviti u frižider. Po nekim receptima u muhamaru se dodaju i prezle. Ukoliko vam se dogodi da je namaz tečnije strukture slobodno dodajte prezle.

NAPOMENA: Lakši način pripreme je da sve sastojke stavite u blender na kratko i napravite namaz od paprika.

Pred služenje, muhamaru možete preliti maslinovim uljem, i dodati naseckani peršun. Servirati uz libanski hleb, baba ganuš, humus, falafel, kao meze.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas