Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠ

Najlepši ukus sa najružnijim imenom: Napravite posnu GRBAVU PITU (RECEPT)

Jeste li imali prilike da probate ovu slatku pitu sa neobičnim ukusom?

1642252867_apple-pie-g8a9d34fd8_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Slatka pita sa neobičnim i pomalo ružnim imenom ostaviće vas bez teksta jer je neverovatnog ukusa. Jednostavno se pravi, i ne liči ni na jednu drugu posnu pitu koju ste imali prilike da probate.

Sastojci:

Za testo: 500-600 g brašna, 2 kašike ulja, pola kvasca, 200 ml vode, 100 g seckanih oraha.

Za fil: 3–4 glavice crnog luka, 150 g seckanih oraha, biber, ljuta tucana paprika, so po potrebi.

Pročitajte još: "Prelep kolač, torta mu nije ravna": Biskvit koji baka često pravi (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Za nadev izdinstajte luk na ulju s malo soli. Kad bude gotov, pomešajte ga sa 150 g oraha, biberom i tucanom paprikom.

Od vode, kvasca, malo soli i ulja zamesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Podelite ga na tri dela, svaki premažite uljem, pospite sa 50 g seckanih oraha, premesite i tako uradite još dva puta.

Razvijte kore oklagijom, prvu stavite u tepsiju, poprskajte uljem, te rasporedite polovinu pripremljenog nadeva. Zatim stavite drugu koru, nanesite nadev, pa pokrijte pitu trećom korom.

Poprskajte uljem i ostatkom oraha i pecite na 200 stepeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas