Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Napravite ZDRAVU UŽINU: Evo šta vam je sve potrebno

Pojedite ovo između obroka i sa zdravljem i kilažom nikad nećete imati problema

1606574946_Depositphotos_132694536_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Užina je vrlo bitna, kažu svi nutricionisti. Ona treba da bude dobro izbalansirana i napravljena od kvalitetnih namirnica, kako bi nas zasitila i ugasila želju za slatkišima. 

Da ne bismo posezali za grickalicama i nezdravim izborima, svako od nas treba da ima 3 osnovna obroka  i 2 užine. Ukoliko jedna od te dve užine pude ova ovsena kaša sa dodatkom posebnoh sastojaka, telo će vam biti zahvalno, a ujedno ćete i očistiti creva od toksina, pokrenuti metabolizam i smanjiti apetit.

Pročitajte još: Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)

Potrebni sastojci:

  • 2 kašike pšeničnih pahuljica
  • 1 kašičica mlevenog lana
  • 1 kašičica susama
  • 1 kašičica mlevenih badema
  • Malo suvog grožđa i brusnice
  • 1 kašičica meda

Priprema: 

Pahuljice prelijete sa vodom i stavite na ringlu. Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobijete kašu, a nakon toga dodajte sve ostale sastojke i prelijete sa malo bademovog ili kokosovog mleka. 

Pročitajte još: Napravite domaći INTEGRALN BAGET sa semenkama: Hrskavo i ukusno (FOTO/VIDEO)

Evo zašto je ova užina toliko dobra:

Orašasti plodovi poboljšavaju rad srca, ali i povećavaju nivo serotonina, koji pomaže da se bolje nosimo sa depresijom i nervozom. Takođe su bogati vlaknima, bakrom, folatima i angininom. Anginin je aminokiselina važna u održavanju imuniteta.

Od voća, grožđe je najbogatije ugljenim hidratima, tako da nas ono drži sitima između obroka. Pšenica ima velika nutritivna svojstva i jedan je od najboljih izvora belančevina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas