· · Komentara: 0
Bakina kuhinja

Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)

Domaća pogača.

1603959665_56.png

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 500-550 gr brašna
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja

Priprema:
 
U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste.

Pročitajte još: SVI JE VOLIMO, a evo kako se pravi čuvena KARAĐORĐEVA ŠNICLA (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Narasli kvasac sipati u vanglicu dodati jaje, ulje brašna soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min . Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužive 59 cm.

Foto: Privatna arhiva

Na sredinu stola  poređjati 6 valjka, a preko njih takođe 6 valjka .. Pletenje same pogače pogledajte na kanalu  nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo.

Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pogaču staviti u pleh 22cm  koju ste obložili pek papirom..

Foto: Privatna arhiva


Foto: Privatna arhiva

Pokriti folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama.


Foto: Privatna arhiva

Peći na 180-190 stepeni oko 40 min. pa pokriti krpom da omekne.

Foto: Privatna arhiva

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.