Oglas
· · Komentari: 0

Posna pita spremljena po baka Jelinom receptu: Hrskava, sočna i neodoljiva (RECEPT/VIDEO)

Posna pita sa povrćem kao savršen spoj

1668842410_dorucak.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje, ponovo nam stiže jedan fantastičan recept za posnu pitu sa povrćem. Dopašće sesvim generacijama - sjajna ideja za doručak, užinu i večeru.


Potrebno je:

  • 3 krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 1 praziluk
  • 1 veza mladog luka (po želji)
  • ulje, so, mleveni biber
  • malo suvog začina
  • 500 gr tanjih gotovih kora

Pročitajte još: Umesite domaći hleb brzo i jednostano: Idealan i za početnike

Priprema:

  1. Luk iseći na krugove i propržiti 2-3 minuta. Dodati so i biber. Krompir i šargarepu izrendati, pa propržen luk preliti na krompir i rukama izjednačiti.
  2. Koru premazati uljem, pa staviti drugu preko nje. Uzeti jednom rukom krompir i luk i rasporediti po kori, kao i na ivice. Saviti ivice i uviti.
  3. Ređati u podmazan pleh. Kad na sve kore nanesete fil, premažite ih i isecite na manju parčad. Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
  4. Kad porumeni izvaditi, pa još malo iseći makazama  za tu namenu i služiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas