Oglas
· · Komentari: 0
LETNJI KOKTEL

Predlog za OSVEŽAVAJUĆE PIĆE za kraj radne nedelje: DžIN-TONIK s JAGODAMA (RECEPT)

Džih tonik je letnja varijanta jednog od omiljenih pića.

1622832197_gin-2381859_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Sezona jagoda je uveliko počela. Jagode se kupuju za kolače i voćne salate, međutim, to ne mora biti njihova jedina primena.

Od jagoda možete napraviti i osvežavajuće letnje piće koje će dame obožavati - džin-tonik sa jagodama.

Pročitajte još: DžIN-TONIK pomaže u borbi protiv ALERGIJE - potpuno ublažava simptome, evo i zašto

Sastojci za dve čaše džin-tonika s jagodama:

- hladan domaći sirup od jagoda
- 60 ml džina
- 100 ml tonika
- 1 kašičica limunovog soka, ili soka od limete
- listići nane
- izdrobljeni led

Pre nego što pripremite ovo piće, napravite prvo domaći sirup od jagoda.

Sastojci za domaći sirup od jagoda:

 1 kg zrelih jagoda
- 500 ml vode
- 2 kašičice šećera
- 2 kašike limunovog soka

Pročitajte još: Ovo su razlozi zbog kojih je zdravo popiti čašicu džina

Priprema domaćeg sirupa od jagoda:

Očistite jagode od peteljki, operite ih i isecite na pola, pa ih prebacite u šerpu za kuvanje. Dodajte unutra vodu i šećer, i stavite da se kuva na srednjoj jačini. Kada voda provri, smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuva 20 minuta, a potom sklonite šerpu sa šporeta i pustite da se smesa do kraja ohladi.

Uzmite veliku cediljku, pa kroz nju iscedite sirup od jagoda. Proceđen sirup prespite u bokal, pa mu dodajte i limunov sok.

Pročitajte još: Dosadilo vam je KUVANO VINO? Isprobajte odličan recept za KUVANI DžIN

Priprema džin-tonika sa jagodama:

Veliku čašu do pola napunite drobljenim ledom, pa preko njega prvo prelijte ohlađeni sirup od jagoda, zatim džin i na kraju tonik.

Dodajte malo soka od limuna ili limete, i po želji ukrasite listovima nane i kriškama sveže jagode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas