· · Komentari: 0
UKUSNO

Predlog za zdrav obrok: Lisnati spanać pužići (FOTO/VIDEO)

Da li će biti doručak ili večera - odluka je na vama!

1615881469_lisnati-spanac-puzici-velika-1150x599.jpg
Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Pročitajte još: Predlog za ručak: Probajte SARMIKS - sarmu na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Sastojci

  • 20 gr. kvasca
  • 150 ml. tople vode
  • 3 kašike ulja
  • 50 gr. spanaća
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašike soli
  • 280 - 300 gr. brašna
  • 150 gr. margarina

Fil

  • 100 gr. feta sira
  • 50 gr. mortadele/šunke
  • 40 gr. sremske ili neke druge kobasice

Priprema:

1. U vanglicu stavite kvasac, toplu vodu, ulje i šećer, promešajte da se kvasac istopi, dodajte spanać ( ja sam kupila smrzmut u briketima, samo ga odledite) ponovo sve promešajte i dodajte polovinu brašna sjedinite a zatim dodajte so i polako dodajte ostatak brašna. Kad umesite lepo testo, vanglicu stavite u kesu i ostavite da nadolazi oko 30 minuta na toplom, bitno je da se udvostruči testo.

Pročitajte još: Pravi BUM od poslastice: Slatkiš sa RATLUKOM kojem nećete moći da odolite (FOTO/VIDEO)

2. Kada je testo ovako lepo nadošlo, premesite ga i stavite na pobrašnjenu radnu površinu.

3. Testo tanko razvucite i narendajte oko 120 gr. margarina. Presavite testo kao na slici ( 2 puta).

4. Ostatak margarina narendajte po dužini.

5. Složite testo kao na slici i ostavite ga na toplom 15 - 20 minuta da nadolazi.

6. Kao sto vidite ja sam na deo testa stavila pečurke, a ovaj drugi deo nije posan. Prstima izlomite fetu, naseckajte mortadelu i poređajte krugove sremske. Urolajte i secite na debljinu oko 2 cm.

7. Stavite pužiće u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviite da nadolazi 15 minuta i pecite u zagrejanoj rerni na 260 stepeni oko 15 - 20 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.