· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Savršena poslastica uz kaficu i druženje: Jednostavan mirisni kolač sa čokoladom (FOTO/VIDEO)

Kada vam dođe komšinica na kafu, ponudite je ovim izvanrednim kolačem.

1613721121_20210218_114015.jpg
Foto: Privatna arhiva

Sastojci:

  • 4 krupnija ili 5 manjih jaja
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša jogurta (200 ml)
  • 2 čaše oštrog brašna (čaše su od jogurta 200 gr)
  • 100 gr suvog grožđa
  • 50 ml ulja
  • ribana korica 1 limuna ili narandže
  • 1/2 prašak za pecivo

Za šaranje:

  • 2 kašike jogurta
  • 50 gr otopljene čokolade

Pročitajte još: Hrskave i mekane ROLNICE SA ČVARCIMA: Ideja za današnju užinu (FOTO)

Priprema:

Umutiti jaja, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo prosejano, jogurt . suvo grožđe koricu limuna i narandže  i sve dobro izjednačiti. 

Foto: Privatna arhiva

Pleh obložiti pek papirom (22-24cm). Čokoladu istopiti sa malo ulja, pa dodati u nju 2 kašike jogurta i malo umućenog testa oko 1/3 i sve izjednačiti. 

Pročitajte još: Danas pripremamo ručak bez hleba: Krompir na više načina u jednom receptu (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Sipati deo svetlog testa, pa kašikom prošarati čokoladu. Odozgo svetli, pa čokoladu i završiti svetli deo. Štapićem do dna još malo prošarati.

Pročitajte još: Ako ne znate šta poneti u goste kao POKLON, predstavljamo vam recept za NEVEROVATNU pogaču! (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Peći na 190 stepeni oko 50-60 min. Odozgo može glazura čokolade ili prah šećer. Potpuno ohlađen seći. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.