· · Komentari: 0

Sjajna ideja za doručak: Napravite mekane i hrskave hleb kifle po receptu baka Jele (RECEPT/VIDEO)

Idealna ideja za doručak

1662358991_hleb-kifle-1.jpg
Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

U koliko nemate ideju šta biste za doručak ili večeru, sjajan recept dolazi iz bakine kuhinje.

Pročitajte još: Starinski RECEPT za ZIMNICU: Omiljen je kod srpskih domaćica, a vaša trpeza će biti preukusna (VIDEO)

Potrebno je:

250 ml mleka
50 ml vode
20 gr kvasca svežeg
500 gr brašna
2 kašičica šećera
soli

Priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo. 

Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije Gornji deo iseči na trake širine prsta ne seći do kraja.  Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta. 

Tepsiju premazati uljem i staviti  kifle hleb u pleh pokriti folijom i krpom. Odmara 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni c oko 45 minuta. Korica hrskava sredina kao sundjer. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.