Oglas
· · Komentari: 0

Šnicle od krompira sa šunkom i kačavaljem: Isprobajte jelo fantastičnog ukusa (RECEPT/VIDEO)

Predglog za današnji ručak

1706261828_Foto-Privatna-arhiva-bakina-kuhinja-snicle.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za šnicle pripremljene na poseban način.

Šnicle - sastojci:

600 gr krompira
so, mlevena paprika
malo đumbira
malo belog luka u granulama
peršunov list
2 kašike rendanog kačkavalja
1 kašika brašna
1 crvena paprika iz zamrzivača
50 gr sira
malo ulja

Za nadev

100 gr šunkarice
100 gr kačkavalja
50 gr rendanog za posipanje

Za paniranje:

2 jaja
100 gr brašna
100 gr prezli

Šnicle - priprema:

Skuvati krompir pa ga izgnječiti da nema grudvica. Dodati soli, mlevenu papriku, đumbir, beli luk. Ubaciti seckanu papriku, rendan kačkavalj, sir i seckan peršun. 

Izjednačiti i formirati loptice. Ruke pouljite, pa napravite od loptice pljeskavicu i stavite po malo šunke i kačkavalja. Poklopiti drugom lopticom koju rukama pritisnete i ivice dobro zatvorite. 

Uvaljate u brašno, provucite kroz umućena jaja i utapkajte u prezle. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Možete pržiti ili peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta. 

Pred kraj staviti na svaku po jednu kašiku rendanog kačkavalja i držite u rerni samo da se istopi. Služite toplo  kao prilog ili samostalno jelo, uz salatu, neki sir, ajvar ili šta već volite. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas